Door Trump overweegt AWL productie in VS

0

AWL heeft een geweldig jaar achter de rug. We realiseerden een recordomzet van 100 miljoen euro. Tegelijk verstevigden we de relatie met onze klanten, aldus ceo Brand van ’t Hof.
Met dat laatste doelt hij op het feit dat AWL tot voor kort met name in de VS zaken deed via haar partner JR Automation. ‘Maar onze klanten gaven aan dat ze liever rechtstreeks zaken met ons doen. Dus bedienen wij hen nu, in de VS, maar ook in China en Europa, zonder intermediair. En dat loopt uitstekend.’ In dat kader van relatieversteviging past ook het voornemen dit jaar in de VS een eigen vestiging te openen. In eerste instantie alleen voor het verlenen van service, maar op termijn mogelijk ook voor het produceren van de machines. ‘Hetzelfde geldt voor de vestiging die we afgelopen jaar geopend hebben in Mexico. Vooralsnog is dat alleen een servicelocatie. Uiteraard zullen we ons beleid aanpassen aan wat er met de importheffingen gebeurt’, aldus Van ‘t Hof refererend aan de – naar het zich laat aanzien – meer protectionistische politiek van de Trump-regering.
De recordomzet die Van ’t Hof noemt is voor een belangrijk deel te danken aan de ingezette modularisatieslag, aldus de ceo. ‘Een paar jaar geleden hebben we besloten onze lasmachines en –mallen te modulariseren. Om langs die weg onze productiecapaciteit te verhogen en tegelijk de klant sneller te kunnen bedienen. Dat heeft zich uitbetaald: wij hebben het afgelopen jaar 40 procent meer productie gedraaid maar daarvoor hoefden we ons personeelsbestand maar beperkt uit te breiden. Tegelijkertijd kunnen we nu veel sneller inspelen op de vraag van de klant. Er komen nog altijd steeds meer varianten van automodellen op de markt en dat vraagt dat we de klant veel sneller kunnen voorzien van nieuwe machineconcepten. Waar we voorheen een jaar nodig hadden kunnen we nu toe met drie maanden.’

Het volledige artikel is te vinden in de volgende uitgave van Link Magazine die op 10 februari wordt gepubliceerd.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics