Trios Neede beste knowledge supplier.

0
Hielke Dijkstra, Trios

Hielke Dijkstra, Trios

Trios Precision Engineering uit Neede is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2016 van Nederland in de categorie Best Knowledge. Plaatsgenoot Timmerije werd tweede. 

Dat gebeurde 30 november tijdens een drukbezochte bijeenkomst op landgoed Mereveld in Utrecht in het kader van de jaarlijkse uitreiking van de Dutch Industrial Supplier & Customer Awards (DISCA).

Nominaties

De awards, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING Bank en softwareontwikkelaar ISAH, werden voor de vijftiende keer in successie uitgereikt. Uniek aan deze contest is dat bedrijven zich er niet zelf voor kunnen nomineren maar dat hun klanten/toeleveranciers dat voor hen moeten doen. Ook dit jaar was de belangstelling groot met in totaal 485 nominaties. Uitbesteders nomineerden 311 toeleveranciers in de twee categorieën Best Logistics (173) en Best Knowledge (138). In de categorie Best Customer werden 174 uitbesteders genomineerd. 

Best Knowledge

In de categorie Best Knowledge overleefden 20 bedrijven de eerste schifting, omdat ze door twee of méér uitbesteders waren genomineerd. Bepalend in deze categorie zijn een eigen R&D en engineering waarmee toeleveranciers kennis toevoegen aan het eindproduct van de klant. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over van wie Trios en Timmerije, beide uit Neede, de beste juryscores haalden. De andere finalisten waren: AAE Helmond, KMWE Eindhoven en Eriks Alkmaar. Net als vorig jaar speelde het publiek in de zaal, bestaande uit ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de winnaars. Ze kregen de keus uit telkens twee door de jury voorgedragen finalisten en konden na live pitches door de jury met hun smartphone op één kandidaat stemmen. Uiteindelijk bleef Trios concurrent Timmerije  nipt voor. Managing director Hielke Dijkstra bleef nuchter. “Morgenvroeg ga ik als eerste de bakker bellen. Deze award is voor mijn medewerkers.”

Jury

De jury onder leiding Erasmus-hoogleraar Henk Volberda over de winnaar:

“Trios ontwikkelt unieke innovaties met hoogopgeleide mensen in diverse disciplines waaronder materiaaltechnologie. Het bedrijf is bereid kennis met de klant te delen in een open samenwerking. Geen uurtje-factuurtje bedrijf; er wordt pas afgerekend zodra vooraf gedefinieerde mijlpalen behaald zijn. Trios is bereid in een project te stappen al voordat alle technologische implicaties bekend zijn.”

Trios

Trios Precision Engineering uit Neede ontwikkelt en bouwt unieke machines en modules die moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van nauwkeurigheid. Het gaat dan om apparatuur om te transporteren, bundelen, verbinden, positioneren, grijpen, bundelen, enzovoort. Trios heeft hoogopgeleide medewerkers en ingenieurs in deinst die samen met opdrachtgevers ontwerpen uitwerken en prototypen. Kern van Trios is de kennis van de fijnmechanica. Voor design en elektronica wordt samengewerkt met diverse partners. Trios is actief in de transportsector, de medische sector, offshore, ruimtevaart en halfgeleiders. Er werken 20 mensen.

Volgens de jury zijn de innovaties van Trios “uniek in de wereld. Het bedrijf is bereid kennis met de klant te delen in een open samenwerking. Trios levert de complexe ontwikkeltrajecten binnen de afgesproken termijn en het budget. Geen uurtje-factuurtje bedrijf en bereid risico’s te nemen door in een project te stappen voordat alle technologische implicaties bekend zijn. “

Timmerije

Timmerije startte in 1932 als smederij voor de landbouw, verlegde na de Tweede Wereldoorlog de koers naar machinebouw om zich in 1956 als een van de eerste bedrijven in Nederland toe te leggen op het spuitgieten. Hierin is de onderneming uitgeroeid tot toonaangevend met vijftig spuitgietmachines, ruim honderd medewerkers en tientallen vaste klanten. Timmerije heeft een eigen ontwikkelafdeling om vanaf het eerste idee mee te kunnen denken met de klant.

“Deze leverancier vergroot de toegevoegde waarde van het eindproduct van de klanty”, oordeelt de jury. “Timmerije beschikt over heel veel kennis van het spuitgietproces en materialen. De mensen weten precies bij welke constructie en belasting welke materialen en maatvoeringen horen en kunnen daarmee heel snel en doeltreffend meedenken met de klant. Ze komen op basis van die knowhow ook – proactief – met (forse) kostprijsverlagingsvoorstellen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics