Toyota e-Palette komt bij de mensen thuis

0

100% elektrisch en autonoom rijdend op weg naar een ‘Ever-better society’

Online kleding kopen is de normaalste zaak van de wereld. Maar kleding passen is er dan niet bij. Dat kan beter, vindt Toyota. Zie hier de Toyota e-Palette Concept, een kledingwinkel die bij de mensen thuis komt!

De e-Palette Concept maakt het leven plezieriger en makkelijker. Behalve naar steeds betere auto’s (‘Making Ever-better Cars’) streven we namelijk ook naar een steeds betere samenleving, een ‘Ever-better society’. En de e-Palette Concept is met het oog hierop ontworpen. Stel: iemand ziet online sneakers en wil deze dolgraag hebben. Maar hoe weet hij of zij of de sneakers lekker lopen? Simpel: de e-Palette komt op afroep voorrijden op de plek waar de consument dat wilt. Mét het gewenste paar sneakers! Bekijk de video hieronder om te zien hoe dat precies in zijn werk gaat:

e-Palette als pizzabezorger

Geweldig toch? ‘On Demand’ shoppen dus. En de e-Palette is zo flexibel als maar kan. Het interieur is volledig aan te passen. De e-Palette als pizzabezorger? Check. Als mobiele kantoorruimte? Check. Als hotelkamer? Check. Italiaans restaurant? Geen probleem. Als deelauto zou-ie het bijvoorbeeld ook heel goed doen. Schadelijke uitstoot kent de e-Palette niet, want hij is 100% elektrisch. Ideaal voor in steden waar de luchtkwaliteit onder druk staat. En hij rijdt volledig autonoom, innovatieve technologie waar we hard aan werken.

Olympische en Paralympische Spelen

De e-Palette Concept is allesbehalve verre toekomstmuziek. Toyota wil al begin jaren 20 ermee gaan testen, onder meer in Amerika. En de wens is om tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 in Tokio exemplaren als deelauto’s en voor openbaarvervoergebruik op de weg te hebben. Als eerste en enige autosponsor is Toyota verbonden aan dit wereldwijde sportevent.

Amazon, Pizza Hut en Uber

Hoe geinig de e-Palette er ook misschien uit mag zien, hij is bloedserieus. Toyota President Akio Toyoda noemt het ‘een grote stap in het realiseren van een ‘Ever-better society’ voor de komende 100 jaar en verder’. De partners waarmee Toyota in het project samenwerkt, liegen er dan ook niet om. Onder meer Amazon, Pizza Hut en Uber zijn aangehaakt. Want als je zonder schadelijke emissies volledig autonoom kleding kunt bezorgen, lukt dit ook met pizza’s.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics