TKH verkoopt meerderheid van industriële connectivity-activiteiten

0

TKH Group NV (‘TKH’)  heeft overeenstemming bereikt met het Nederlandse private equity-bedrijf Torqx Capital Partners (‘Torqx’) over de oprichting van een NewCo die de aandelen van een groot deel van de industriële connectivity-activiteiten van TKH zal overnemen. De omzet van deze activiteiten bedroeg in 2018 € 183,7 miljoen met een EBITA van € 15,4 miljoen en 606 FTE.

De activiteiten zullen worden gedesinvesteerd voor een Enterprise Value van € 113 miljoen, terwijl TKH € 17 miljoen in NewCo zal investeren om een minderheidsbelang van 44% te verwerven. NewCo zal worden aangestuurd door Torqx en het key-management van de werkmaatschappijen zal tevens participeren.

De belangrijkste werkmaatschappijen die door NewCo worden overgenomen zijn gevestigd in Nederland, Duitsland, Italië en Polen en bestaan uit Jobarco BV, Pantaflex BV en Capable BV (Nederland), TKD Kabel GmbH en Schrade Kabel & Elektrotechnik GmbH (Duitsland), TKH Kabeltechniek Sp. z.o.o. (Polen) en KC Industrie Srl (Italië). NewCo krijgt de naam Cable Connectivity Group.

Alexander van der Lof, CEO van technologiebedrijf TKH. Foto: Arjan Reef

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 worden afgerond en zal resulteren in een eenmalige nettowinstbijdrage van tenminste € 30 miljoen. De desinvestering is onderdeel van het op 12 juni 2019 aangekondigde “Simplify and Accelerate”-programma waarin TKH onder meer heeft aangekondigd dat ze de desinvestering van bepaalde activiteiten gaat intensiveren om daarmee een meer gerichte waardecreatie te ondersteunen. Met deze strategische zet is een belangrijke eerste stap hierin gezet.

Met deze strategische stap zullen de resterende activiteiten uit het TKH-subsegment industrial connectivity systems worden geïntegreerd in het subsegment manufacturing systems.

Alexander van der Lof, CEO van technologiebedrijf TKH: “Met Torqx hebben we een solide partij gevonden voor de betrokken werkmaatschappijen, voor het personeel, de leveranciers en de klanten, waarmee continuïteit wordt gegarandeerd en tegelijkertijd kansen worden geboden voor verdere groei en verbetering van de winstgevendheid van de industriële connectivity-activiteiten. Samen zorgen we voor een snelle en soepele overgang, mede daar we als minderheidsaandeelhouder en zakenpartner betrokken blijven.”

Harmen Geerts

Harmen Geerts, Managing Partner van Torqx: “We zijn verheugd om deze transactie met TKH aan te kondigen, waarbij wij de nieuw gevormde Cable Connectivity Group zullen aansturen en verder ontwikkelen in een samenhangende groep van bedrijven die actief is in productie, distributie en assemblage van connectivity-oplossingen, terwijl TKH als minderheidsaandeelhouder betrokken blijft. We zien goede kansen om commerciële synergieën tussen de werkmaatschappijen te realiseren en om de verkoopactiviteiten van de groep te versnellen. We zullen de onderneming actief ondersteunen bij de verdere ontwikkelingen en de realisatie van het potentieel.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics