Timmerije wint Mikrocentrum High Tech Platform Inspiratie & Innovatie Award 2018

0

Op donderdag 25 januari vond op de High Tech Campus in Eindhoven het Mikrocentrum High Tech Platform Jaarcongres plaats. Tijdens dit congres reikte Mikrocentrum voor de vierde keer de Inspiratie & Innovatie Award uit. Uit de 5 genomineerde bedrijven, kozen de aanwezigen van het jaarcongres Timmerije als winnaar.

Uit de 5 genomineerde bedrijven, kozen de aanwezigen van het jaarcongres Timmerije als winnaar.

De Inspiratie & Innovatie Award is een initiatief van Mikrocentrum om vernieuwende bedrijven onder de aandacht te brengen aan de high tech industrie. In aanloop naar het jaarcongres konden leden van het Mikrocentrum High Tech Platform innovaties insturen. Uit de inzendingen nomineerde de vakjury vijf bedrijven: Avantes, Diabatix, Faro, P3D (Promolding) en Timmerije. Op het congres mochten deze bedrijven hun innovatie pitchen en vervolgens werd ter plekke via een publieksstemming Timmerije tot winnaar gekozen. Frank Bruins, account manager bij Timmerije, ontving uit handen van de jury de award en een geldbedrag bestaande uit een stimuleringsprijs van € 2.000,– en een bij Mikrocentrum vrij te besteden bedrag van € 3.000,–.

Winnaar Inspiratie & Innovatie Award

Timmerije heeft als eerste kunststofspuitgietbedrijf volledig in eigen beheer een nieuw samengesteld biologisch materiaal tot een succesvol eindproduct weten te produceren. Het gekozen materiaal Vibers™ is een 100% biologisch afbreekbaar biopolymeer versterkt met natuurvezel van het duurzaam geteelde Miscanthus (Olifantsgras). Timmerije heeft 2 hectare van dit energiegewas aangeplant om in de toekomst verder met partners milieuvriendelijke, duurzame en biologisch afbreekbare producten te ontwikkelen. Dit wordt gecombineerd met een duurzame productie op energiezuinige spuitgietmachnies gevoed door eigen opgewekte groene stroom met ruim 500 zonnepanelen. Frank Bruins was blij verrast met de award: “Laten wij een voorbeeld zijn voor de kunststofverwerkende industrie door naast de technische kringloop, ook de biologische kringloop verder te ontwikkelen voor de wereld van morgen.”

Het gekozen materiaal Vibers™ is een 100% biologisch afbreekbaar biopolymeer versterkt met natuurvezel van het duurzaam geteelde Miscanthus (Olifantsgras).

Over het High Tech Platform Jaarcongres

Jaarlijks organiseert Mikrocentrum voor haar High Tech Platform leden een jaarcongres waarbij netwerken en kennisdeling centraal staan. Het thema van deze editie was: “De maakbaarheid van succes”. Spreker Toon Gerbrands, topsportmanager en algemeen directeur van PSV, vertelde het publiek welke zaken ertoe doen om tot top prestaties te komen. Ondersteund door praktijkverhalen, legde Toon Gerbrands hierbij het accent op het belang van samenwerking, inspirerend leiderschap en goede communicatie. Hierbij liet hij zien dat er, wat dat betreft, grote overeenkomsten zijn tussen topsport en het bedrijfsleven. Tijdens het High Tech Platform Jaarcongres werden ook de nieuwe leden en de nieuwe High Tech bedrijvengids gepresenteerd met daarin alle leden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics