The Coca-Cola Company verstrekt een lening aan Ioniqa’s om recyclingtechnologie voor PET te versnellen.

0

The Coca-Cola Company heeft vandaag een nieuwe overeenkomst aangekondigd waarbij een lening wordt verstrekt aan Ioniqa Technologies (Nederland) om de ontwikkeling mogelijk te maken van de eigen technologie van Ioniqa voor de productie van hoogwaardig, gerecycled PET-materiaal van moeilijk te recyclen PET-afval. De overeenkomst is bedoeld om de ontwikkeling en introductie van hoogwaardig gerecycleerd PET-materiaal te versnellen voor gebruik in flessen die worden gebruikt door The Coca-Cola Company.
Deze investering ondersteunt de wereldwijde visie van het bedrijf om te werken aan een wereld zonder afval, die een doel heeft om tegen 2030 verpakkingen te maken die voor minstens 50% zijn gerecycled. De nieuwe technologie ondersteunt de circulaire economie voor kunststoffen door pakketten zoals gekleurde PET-flessen toe te staan die mogelijk zijn uitgesloten van bepaalde recyclingstromen om te worden gerecycled tot verpakkingen van levensmiddelenkwaliteit.
De overeenkomst is bedoeld om de opschaling van Ioniqa’s recyclingtechnologie voor PET te versnellen. Ioniqa heeft een eigen recyclingtechnologie ontwikkeld die in staat is om moeilijk te recyclen PET-afval zoals gekleurde flessen om te zetten in gezuiverde polymeerbouwstenen die later kunnen worden omgevormd tot hoogwaardig PET. De technologie is gevalideerd op de demonstratieschaal met waardeketenpartners en een 10 kMT industriële installatie is in aanbouw in Nederland voor inbedrijfstelling in 2019.
“Onze investering in nieuwe en baanbrekende recyclingtechnologieën is een kans om aanzienlijk te bewegen in de richting van het sluiten van de cirkel en het creëren van een circulaire economie voor PET,” zei Robert Long, Chief Innovation Officer voor The Coca-Cola Company. “We zijn van plan om te blijven investeren in het ontwikkelen van de juiste partnerschappen en initiatieven – zoals met Ioniqa – om onze visie van een wereld zonder afval te ondersteunen.”
“Samenwerking met The Coca-Cola Company is een verdere bevestiging van onze reis om dit unieke proces voor de transformatie van moeilijk te recyclen PET-afval naar hoogwaardig, foodgrade-materiaal te lanceren”, aldus Tonnis Hooghoudt, CEO van Ioniqa. “Het Ioniqa-proces zorgt voor aanzienlijk herstel en hergebruik van plastic materialen die anders misschien niet zouden worden gerecycled, terwijl PET van hoge kwaliteit wordt geleverd. De lancering van onze fabriek volgend jaar zal een stapsgewijze verandering zijn in de transformatie van moeilijk te recyclen PET-plastic in een meer algemeen bruikbaar gerecycleerd materiaal, ter ondersteuning van de visie van Coca-Cola. “

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics