Thales en Unica sluiten contract voor beveiliging 170 Nederlandse defensielocaties

0

Thales en Unica hebben een prestatiecontract ondertekend met Defensie voor een nieuw beveiligingssysteem op ongeveer 170 defensielocaties in Nederland. Het nieuwe Defensie Bewakings- en Beveiligingssysteem (DBBS) vervangt ruim 45 verschillende bestaande systemen op nagenoeg alle defensielocaties van alle defensieonderdelen. Onder het bewakingssysteem vallen elektronische toegang, indringerdetectie en meldkamersystemen. De oplossing voorziet in een centrale monitoring faciliteit die wordt ingericht op een landelijke meldkamer. De combinatie Thales en Unica wordt de komende 15 jaar verantwoordelijk voor de installatie, het beheer en het onderhoud van het DBBS. Zowel Thales als Unica zijn ieder verantwoordelijk  voor de helft van de totale contractwaarde.

Strategie

“Deze opdracht past in onze strategie om integrale opdrachten met hoge eisen te verwerven” reageert Unica-topman John Quist. “Unica heeft ruime ervaring op het gebied van de installatie, beheer en onderhoud van beveiligingsoplossingen en verzorgde de beveiliging van bijvoorbeeld het Rijksmuseum.”

Quist verwacht ook veel van de samenwerking met Thales. “De gezamenlijke kracht van twee verschillende bedrijven, die elkaar op verschillende gebieden perfect aanvullen, past uitstekend bij deze omvangrijke beveiligingsopdracht.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics