Teqnow begeleidt complete robotiseringstraject

0

Teqnow, hét platform van Koninklijke Metaalunie dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het industriële mkb vergroot en stimuleert, helpt ondernemers om optimaal gebruik te maken van robotisering. Om het hele robotiseringstraject, van oriëntatie, onderzoek en implementatie goed te begeleiden heeft Teqnow nu ook het boekje ‘Stappenplan praktisch en winstgevend robotiseren bij het industriële MKB’ gemaakt. Het is de nieuwste aanvulling op het volledige robotiseringspakket dat Teqnow biedt. 

Het voor Teqnow-deelnemers gratis boekje is een eerste oriëntatie op het robotiseringstraject. Hierin staan acht stappen beschreven die voor een winstgevende robotimplementatie noodzakelijk zijn. Daarnaast worden er tal van ondersteunende vragen genoemd die ondernemers zich kunnen stellen om tot een winstgevende implementatie te komen. Ook komen in het boekje de nodige valkuilen aan de orde waarvan de ondernemer kan leren. De randvoorwaarden waar processen aan moeten voldoen, voordat robotisering geïmplementeerd kan worden, worden aangegeven.

QuickScan Robotica MKB

Industriële robotisering is één van de belangrijke thema’s die Teqnow uitdraagt middels allerlei activiteiten, diensten en middelen. Zo is er de QuickScan Robotica MKB. De QuickScan wordt bij het bedrijf door een ervaren Teqnow-adviseur afgenomen. Deze inventariseert de kansen in het bedrijf, door samen met de ondernemer de bedrijfsvloer op te gaan en fysiek te kijken naar ‘het productieproces’, en door samen de scan, bestaande uit een beperkt aantal vragen in te vullen.

Dé atlas voor industriële robotisering’

Als een ondernemer besluit een robot in te zetten, kan hij gebruik maken van de ‘Teqnow-atlas voor industriële robotisering’ om de juiste leverancier te vinden, die de juiste robotoplossing kan leveren. In de atlas kunnen bedrijven de robotspecialist vinden die past bij de robotiseringsoplossingen die ze zoeken. Andere zoekcriteria zijn de doelmarkt waar de aanbieder zich op richt en de typische projectgrootte. Er kan bovendien worden gezocht op bedrijfsnaam en plaatsnaam. In de atlas zijn leveranciers van robots en robotsystemen opgenomen met volledige contactgegevens, bedrijfsomschrijving en met opgave van hun specialisme.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics