Technische opleidingen Fontys komen over ruim een jaar naar TU/e-campus

0

In augustus 2019 starten de Fontys Hogeschool Engineering, de Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen en de Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek in het voormalige TNO-gebouw op de TU/e-campus. Daarmee komen zo’n 2500 extra studenten en 350 Fontys-medewerkers naar de campus.

Fontys kocht het gebouw, aan de Groene Loper nummer 20, in 2017. Deze maand is een begin gemaakt met de nodige verbouwing. Een aantal in het oog springende ingrepen zijn de aanleg van een nieuwe ingang aan de Groene Loper, de komst van een bistro met buitenterras aan de Dorgelolaan en de aanleg van een fietsenstalling voor circa 1300 fietsen.

De volgende Fontys-opleidingen worden in het gebouw gehuisvest: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Automotive, Mechatronica, Mechatronics, Electrical and Electronic Engineering, Mechanical Engineering, Applied Science en Technische Natuurkunde, Technische Bedrijfskunde, Bedrijfsmanagement MKB, Automotive Management, Industrial Engineering & Management, Leraar Consumptieve Techniek, Leraar Technisch Beroepsonderwijs, Centrum voor Ondernemerschap, Fontys Educatief Centrum. Zowel de Nederlandstalige opleidingen als de Engelstalige opleidingen, alsmede de lectoraten en de onderzoekscentra worden in het gebouw gehuisvest.

Het gebouw wordt door de verbouwing licht en transparant. Een gebouw om in te onderzoeken, te studeren en te werken; een prettige omgeving waar studenten en medewerkers graag willen zijn. Ook zullen er samen met het werkveld projecten worden uitgevoerd. Het gebouw zal daarom ruimschoots voorzien in voldoende en inspirerende studentwerkplekken en onderwijs-, onderzoek-, en werkomgevingen. In totaal komen er zo’n 4.800 werkplekken voor studenten, waarvan ongeveer 1.500 op studiepleinen en in projectruimten. Daarnaast komen er circa 400 werkplekken voor medewerkers.

Bouwactiviteiten
In de komende maanden staan de volgende bouwactiviteiten op het programma:

  • In mei is een start gemaakt  met de sloop en demontage van binnenwanden en plafonds. De werkzaamheden beperken zich tot de binnenzijde van het gebouw.
  • Begin juli 2018 zal het EPC (Equipment Prototype Centre) van de TU/e verhuizen naar het gebouw Matrix op de TU/e Campus.
  • Rond de zomervakantie worden de grote, ingrijpende sloop- en verbouwwerkzaamheden opgestart.
  • De verbouwing is in juni 2019 klaar. Vanaf het voorjaar van 2019 wordt het gebouw gefaseerd ingericht. In de zomervakantie van 2019 neemt Fontys het gebouw in gebruik.

Tijdens de verbouwingswerkzaamheden blijft het gebouw deels in gebruik. De opleiding Applied Science (Fontys) blijft tijdens de verbouwing gebruik maken van haar bestaande labs in het gebouw en tot juli 2018 is ook het Equipment Prototype Centre van de TU/e nog gehuisvest in het gebouw.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics