Tata Steel Nederland viert 100-jarig bestaan met Techport Netwerk Event

0

De grootste werkgever in Noord-Holland, Tata Steel Nederland, bestaat in september 100 jaar. Door samenwerking en innovatie levert zij al 100 jaar groei en welvaart op. Om dit met elkaar te vieren, organiseren de Provincie Noord-Holland en de IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen op 26 september 2018 een verrassend en actief Techport Netwerk Event. Dit event is speciaal bedoeld voor de MKB-bedrijven in de maak en smart maintenance industrie.Tot 15 september 2018 kunnen alle geïnteresseerden een gratis E-ticket bemachtigen via deze link.

Toonaangevende sprekers, zoals Peter Wennink (CEO ASML), Dick Burger (CEO Scheybeeck) en Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW) nemen de bezoekers mee naar deze nieuwe toekomst van de industrie*. Wat staat ons te wachten en wat kan samenwerking opleveren? De deelnemers zullen ervaren hoe ze van het Techport netwerk gebruik kunnen maken. Daarnaast biedt het hen de mogelijkheid om met elkaar en op een informele manier het netwerk te versterken. Tijdens het Techport Netwerk Event zal Charles Groenhuijsen als dagvoorzitter optreden. Het volledige programma is hier te vinden.

De locatie waar het Techport Netwerk Event wordt georganiseerd is uniek: “De wereld van Staal”. Een festivalterrein dat speciaal ter gelegenheid van Tata Steel 100 jaar wordt opgebouwd.

De industrie staat voor een spannende uitdaging. De mogelijkheden om op een moderne en concurrerende manier bijvoorbeeld staal, papier, cement en voedingsmiddelen te maken, worden steeds aantrekkelijker door nieuwe inzichten op gebied van duurzaamheid. De opkomst van robotisering en ICT biedt kansen. Maar vakbekwaam personeel is schaars. Het is vaak onmogelijk om op alle terreinen de laatste stand der techniek in eigen huis te ontwikkelen. Daarom verzamelen toonaangevende producenten verschillende specialisten om zich heen die hun productiemiddelen veilig, betrouwbaar en zo lang mogelijk tegen de beste prijs kunnen laten functioneren. Zo trekken zij gezamenlijk op om de concurrentiepositie en de werkgelegenheid in de Techport regio te versterken.

Techport is de naam van een virtueel netwerk van ondernemers, overheid en opleidingsinstituten. Inhoudelijk focust Techport zich op de maak en smart maintenance industrie. De met elkaar ontwikkelde kennis en innovaties komen ten goede aan markten die in de Techport regio sterk zijn ontwikkeld, zoals offshore(wind), energie, voedingsmiddelen en materialen. Het zwaartepunt van Techport ligt in de IJmond, maar Techport werkt nauw samen met partijen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA), Noordzeekanaalgebied en Noord-Holland die in bovenstaande thema’s en markten actief zijn.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics