Synopsys breidt Photonic Design Solution uit met de overname van PhoeniX-software

0

Synopsys, Inc. (Nasdaq: SNPS) rondde de overname af van PhoeniX-software  B.V., met het hoofdkantoor in Enschede, een wereldwijde leverancier van oplossingen voor het ontwerp van fotonische chips. Met de overname is Synopsys de toonaangevende leverancier van geïntegreerde ontwerpautomatiseringsoplossingen voor geïntegreerde automatisering voor een breed scala aan toepassingsvereisten, variërend van gegevenscommunicatie tot sensoren en biomedische apparaten. De voorwaarden van de deal, die niet van materieel belang zijn voor de financiële gegevens van Synopsys, worden niet bekendgemaakt.

Fotonica, of de manipulatie en beweging van lichtgolven, vertegenwoordigt een groeiende kans en uitdaging in het ontwerp van geïntegreerde schakelingen. Omdat de datasnelheid moet worden verhoogd, is er een groeiende behoefte om het energieverbruik in de datatransmissie te verminderen. Het gebruik van fotonische schakelingen en transmissies wordt dus een meer integraal onderdeel van elektronische hogesnelheidsontwerpen.

De overname stelt Synopsys in staat om het huidige ontwerpautomatiseringsaanbod voor fotonica te verbeteren en te verbreden door fotonisch bewuste fysieke lay-outmogelijkheden toe te voegen, mogelijk gemaakt door ondersteuning voor gieterijspecifieke procesontwerpkits (PDK). Bovendien zullen de verworven technologieën de Custom Compiler ™ -oplossing van Synopsys uitbreiden voor fotonische toepassingen. Met deze acquisitie hebben IC-ontwerpteams toegang tot veelgebruikte, hoogwaardige IC- en fotonische ontwerpoplossingen van één enkele leverancier met één ondersteuningskanaal.

“De PhoeniX-softwaretechnologie zal onze fotonica-oplossing ondersteunen in zowel optisch als op maat ontwerp”, zegt Dr. Howard Ko, algemeen directeur van de Silicon Engineering Group van Synopsys. De fysieke lay-outtools van PhoeniX Software vormen een natuurlijke aanvulling op ons portfolio met bestaande fotonica-oplossingen. De overname onderstreept onze toewijding aan ons fotonica-portfolio om ontwerpers te helpen voldoen aan hun evoluerende ontwerpeisen voor fotonische geïntegreerde schakelingen. “

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics