SUSS MicroTec SE en BRIDG investeren in applicatiecentrum voor 200mm micro-elektronica productie en systeemintegratie op in Noord-Amerika.

0

SUSS MicroTec, een toonaangevende leverancier van apparatuur en procesoplossingen voor de halfgeleiderindustrie en aanverwante markten, kondigde vandaag een uitgebreide samenwerkingsovereenkomst met BRIDG aan. BRIDG is een non-profit, publiek-privaat gefinancierd bedrijf dat zich richt op productieprocestechnologieën, geavanceerde systeemintegratie en 200mm micro-elektronica productie.

Dit partnerschap biedt klanten in Noord-Amerika directe toegang tot SUSS-apparatuur die beschikbaar is voor demonstratie en evaluatie bij BRIDG in Florida. SUSS MicroTec’s lokale productportfolio omvat apparatuur voor permanente waferbonden, tijdelijke verlijming en debonding, evenals lithografie en nanoimprintoplossingen. Met deze apparatuur voldoet BRIDG aan de essentiële eisen voor het opzetten van haar productie- en onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen.

Dit opent nieuwe mogelijkheden voor innovatieve proces- en productontwikkeling voor zowel SUSS MicroTec- als BRIDG-klanten. SUSS MicroTec ondersteunt de gebruikers samen met de BRIDG-experts ter plaatse. De ondersteuning strekt zich uit van het eerste ontwerp tot het op de markt brengen van het eindproduct. Werken in deze uitgebreide productie-infrastructuur stelt klanten in staat om nieuwe concepten te testen in een echte productieomgeving.

Chester Kennedy

“BRIDG maakt de weg vrij voor de volgende generatie van snelheid, grootte, gewicht en prestatie-optimalisatie. Het belangrijkste onderdeel is onze infrastructuur, die toegang biedt tot hoogwaardige, geavanceerde en geïntegreerde tools. SUSS MicroTec heeft bewezen de ideale partner te zijn om BRIDG van de nodige apparatuur te voorzien”, aldus Chester Kennedy, CEO van BRIDG. “SUSS MicroTec’s unieke apparatuur zal onze klanten in staat stellen om systemen van wereldklasse te ontwikkelen die sneller, kleiner en lichter zijn en minder energie verbruiken. Dit zal onze klanten in staat stellen hun concurrentie een stap voor te blijven en belangrijke systeemcomponenten in de Verenigde Staten te produceren”.

BRIDG biedt productontwikkeling, prototyping en pre-productiediensten aan. Het bedrijf heeft een productieoppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter met ongeveer 5600 vierkante meter cleanroom laboratorium en productieruimte, waarop 200 mm wafers worden verwerkt. BRIDG is strategisch gelegen in het hart van Florida, in het hart van het nieuwe technologiedistrict van Osceola County, bekend als NeoCity. Daar maakt het bedrijf gebruik van de nabijheid van high-tech industriële bedrijven en universiteiten, alsmede de kracht van de regio Orlando als centrum van Florida voor technologische ontwikkeling.

SUSS MicroTec is een technologische vernieuwer.

Met zijn beslissing om Florida te kiezen als locatie om zijn Noord-Amerikaanse klanten te ondersteunen, levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de visie voor BRIDG en NeoCity”, zegt Fran Korosec, vice-voorzitter van het programmamanagement bij BRIDG. “De samenwerking met SUSS MicroTec is van cruciaal belang voor BRIDG, vooral in het licht van onze onlangs aangekondigde overeenkomst met het IBAS-programma van het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

“We zijn erg blij om samen te werken met een innovatieve partner als BRIDG. Met deze samenwerking vestigen we ons verder als leverancier van systemen en oplossingen in het kader van onze strategie voor 2025”, zegt Franz Richter, CEO van SUSS MicroTec. “Het is onze taak om nog dichter bij onze klanten te komen en hun wensen te begrijpen. Wij bieden ze oplossingen en maken ze toegankelijk. Op deze manier ondersteunen wij onze klanten met onze kennis en jarenlange ervaring”.
Beide bedrijven zijn van plan om de samenwerking die nu tot stand is gekomen verder uit te breiden. Daartoe zullen bij BRIDG extra SUSS-productiemachines in gebruik worden genomen om extra capaciteit te bieden voor de verwerking van 200 mm-wafels.

“Wij bieden onze klanten niet alleen een nieuw toepassingscentrum voor het demonstreren van SUSS-apparatuur. In de samenwerking met BRIDG vullen de sterke punten van beide partners elkaar aan – onze Amerikaanse klanten zullen profiteren van de enorme toegevoegde waarde van deze synergie”, legt Gary Choquette, General Manager van SUSS MicroTec, Inc, USA, uit. “Wij voldoen volledig aan hun behoeften door directe toegang te bieden tot apparatuur, technische innovatie en professioneel management in een 200mm productieomgeving.

Bron: SUSS MicroTec

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics