Subsidies voor industriële ondernemers die met innovatieve technieken hun CO? uitstoot reduceren.

0

Vanaf 21 februari 2019 09:00 uur zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie – DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Ze zijn interessant voor ondernemers die via innovatieve technieken hun CO2-uitstoot willen verminderen.

Ook technieken gericht op bijvoorbeeld het verminderen van het energieverbruik in productieprocessen, rond flexibilisering van het elektriciteitssysteem en optimale benutting van het energielandschap kunnen van de DEI+ gebruik maken.

Met de Topsector Energiestudies Industrie kunnen ondernemers uit de industrie onderzoeken wat de haalbaarheid is van een pilot- of demonstratieproject. De studies helpen bij de afweging verder te investeren in maatregelen die CO2 verminderen.

Er is ongeveer € 10 miljoen voor haalbaarheidsstudies rond CCUS. Voor de andere thema’s is er € 2 miljoen budget: warmte, systeemintegratie (elektrificatie en flexibilisering) en circulariteit.

DEI+

De DEI+ sluit aan bij de doelstellingen van het Klimaatakkoord en ondersteunt pilot- en demonstratieprojecten. De focus ligt op innovaties die bijdragen aan kosteneffectieve CO2-reductie in 2030. Belangrijk is dat ze een goede slagingskans hebben in de Nederlandse markt en maatschappij. We vragen om innovaties rond CO2-reductie bij verschillende thema’s.

Van waterstof tot recycling

Ondernemers kunnen voor meerdere nieuwe thema’s binnen de DEI+ kortlopende projecten indienen. Ze hebben een looptijd van maximaal 1 jaar (bij minder dan € 125.000 subsidie per deelnemer) of eindigen eind 2019 (in alle andere gevallen). Het gaat om specifieke thema’s met de verschillende subsidiebudgetten.

Laat uw projectidee toetsen!

Ondernemers kunnen het hele jaar door hun aanvragen indienen volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. RVO.nl beoordeelt projectvoorstellen pas als ze compleet zijn. Wees er daarom zeker van dat uw aanvraag volledig en kwalitatief goed is, door deze eerst te laten toetsen.

Meer weten?

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.