€ 47 miljoen aan subsidiemogelijkheden EFRO voor Oost Nederland 2017

0

Er is ruim € 47 miljoen beschikbaar. De voornaamste doelgroep zijn mkb-ers met innovatieve &  duurzame  ideeën. Daarnaast is er aandacht voor samenwerking met andere (grote) ondernemingen, kennisinstellingen, overheden en intermediaire organisaties.

De instrumenten

Het beschikbare budget wordt in 2017 verdeeld over vier regelingen. Deze regelingen komen overeen met de subsidiemogelijkheden in 2016.  Het blijkt dat deze instrumenten goed aansluiten bij de behoefte van ondernemers om te innoveren en nieuwe producten te ontwikkelen. Alleen de regeling voor kleine ‘R&D projecten 3.1’ wordt in 2017 nog niet opengesteld.

Smart industries en Circulaire economie
Nieuw is dat de regeling voor Grote R&D-samenwerkingsprojecten in 2017 wordt opengesteld met twee thematische tenders voor Smart industries en Circulaire economie. Voor deze openstellingen geldt een verhoogd subsidiepercentage van 50%.

  • Smart industries (openstelling 1 maart t/m 9 mei)
    stimuleert ondernemers in de maakindustrie om samen businessmodellen te ontwikkelen die inspelen op digitalisering van de economie.
  • Circulaire economie (openstelling 15 april t/m 20 juni)
    stimuleert ondernemers tot innovaties die leiden tot minder of hergebruik van producten en materialen en het verminderen van afvalstoffen.

Openstellingen
Tussen maart en half oktober zijn er vier tijdelijke openstellingen, ook wel tenders genoemd, voor ‘Grote R&D samenwerkingsprojecten’ en ‘R&D samenwerkingsprojecten’. De regelingen voor ‘proeftuinen’ en ‘cluster en netwerken’ staan het hele jaar open. Alle informatie over de subsidiemogelijkheden.

Het Operationeel Programma Oost Nederland (OP Oost) kent twee prioriteiten: ‘Algemene innovatie’ en ‘Koolstofarme economie’. Om binnen deze speerpunten te kunnen concurreren met andere regio’s richt OP Oost zich op sectoren die in de regio al een sterke uitgangspositie hebben zoals: Agro & Food, Health, Hightech Systemen en Materialen (HTSM). Bij Koolstofarme economie staat de  sector Energie en Milieutechnologie (inclusief biobased) centraal. Projecten die zich hier op richten kunnen in aanmerking komen voor subsidie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics