Studentenstartup zoekt geld voor de ontwikkeling, certificering en productie.

0

Vier TU/e-studenten hebben een schakelaar ontwikkeld die een huishouden ‘slim’ kan maken. Deze ‘Aucasi socket’ kan met behulp van een app en verschillende sensoren lampen, tv’s, verwarming en airco’s automatisch schakelen. Zaterdag 24 september starten ze een crowdfundingscampagne op Kickstarter. 

De Aucasi Socket bevat onder meer een bewegingssensor, lichtsensor en wifi-antenne. Hierdoor kan de schakelaar detecteren of iemand de kamer binnenkomt en bijvoorbeeld lampen of televisie automatisch aanzetten. Via een app kan de gebruiker zelf instellen wat diens voorkeuren zijn. Om het gemak hiervan te kunnen ervaren staan de studenten zondag 25 september op het 18 Septemberplein in Eindhoven met een demo.

Inbraakveiligheid
Het apparaat heeft ook een stroomsensor waarmee inzicht gegeven kan worden in het energieverbruik, of kunnen de tv en muziekinstallatie uitgezet worden wanneer ze op standby gaan. Een ingebouwde lichtsensor kan ervoor zorgen dat de aangesloten verlichting automatisch aan gaat wanneer het donker wordt en er niemand thuis is om inbraakveiligheid te verhogen. De studenten hebben al een werkend prototype gebouwd en een eerste versie van de app.    

Goedkoper
Volgens de ontwikkelaars kan de Aucasi Socket goedkoper op de markt gezet worden dan commerciële systemen, omdat het systeem geen basisstation nodig heeft en alle sensoren geïntegreerd zijn in één compact apparaat. Vergelijkbare systemen zijn bovendien niet volledig automatisch, want ze vereisen een handeling met een telefoon of tablet om te schakelen, of ondersteunen alleen een tijdsklok functie. Met Aucasi hoeft de gebruiker slechts eenmalig in te stellen wanneer het apparaat moet schakelen.

tim-beckersKickstarter
Student Electrical Engineering Tim Beckers kwam op het idee van deze schakelaar nadat hij zich afvroeg of het uitschakelen van de lampen in zijn huis niet slimmer kon. Met drie andere TU/e-studenten richtte hij de start-up Aucasi op om de schakelaar te ontwikkelen. Ze lanceren de Aucasi Socket zaterdag 24 september op Kickstarter om de ontwikkeling, certificering en productie mogelijk te maken met de dik 160.000 euro die ze willen ophalen. Een enkele Aucasi Socket is dan te koop voor 49 euro. Je kunt zelfs een bingoavond voor bejaarden weggeven, die door de heren zal worden georganiseerd. Daarvan zal een videoverslag op hun website verschijnen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics