Strategische samenwerking Anders Invest en Ridder Data Systems

0

Anders Invest en Ridder Data Systems gaan strategisch samenwerken. Anders Invest investeert in en ondersteunt Nederlandse bedrijven, met name in het MKB. Dit doet het bedrijf met een lange-termijnfocus. Daarnaast is het team van Anders Invest vanwege haar industriële achtergrond in staat om de bedrijven op diverse thema’s verder te helpen.

Binnen de strategische samenwerking zal Ridder Data Systems de maakbedrijven binnen de Anders Invest groep voorzien van ERP-software, ten behoeve van procesoptimalisatie. De samenwerking met Ridder moet onder andere meer inzicht in en controle over bedrijfsprocessen en verkorting van doorlooptijden opleveren voor de bedrijven waarin Anders Invest heeft geïnvesteerd. Rutger de Vos, Partner bij Anders Invest geeft aan dat Anders Invest de meest toonaangevende langetermijninvesteerder wil zijn voor de Nederlandse MKB-maakindustrie. ‘Wij zien dat automatisering voor maakbedrijven steeds belangrijker wordt. Een goed ERP systeem bevindt zich in het hart van de automatisering van productiebedrijven. Om die reden heeft Anders Invest gekozen om samen te gaan werken met de meest toonaangevende ERP leverancier in ons segment.’ Henk-Jan Hop, Commercieel Manager bij Ridder, is blij met de meerwaarde die deze samenwerking oplevert voor de bedrijven binnen Anders Invest: ‘Door deze strategische samenwerking, waardoor kennis gedeeld wordt op ieder niveau en een basis gelegd wordt voor de toekomst, zijn wij in staat de bedrijven die onder Anders Invest vallen meer toegevoegde waarde te bieden. Dit op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.’

Klaar voor de maakindustrie van de toekomst
De samenwerking tussen Anders Invest en Ridder is een mooie ontwikkeling binnen de maakindustrie. Met het oog op de huidige technologische ontwikkelingen is het belangrijk dat maakbedrijven zichzelf klaarstomen voor de maakindustrie van de toekomst. De ERP-software van Ridder Data Software speelt hier een belangrijke rol in, omdat automatisering de basis is van een toekomstbestendig maakbedrijf. Door de overeengekomen samenwerking verstevigt Anders Invest haar concurrentiepositie in de markt en maakt zij haar maakbedrijven klaar voor de toekomst.

Inmiddels hebben ruim 150 investeerders in Anders Invest geïnvesteerd en bedraagt het beheerde vermogen in alle fondsen circa € 95 miljoen, waarvan € 50 miljoen in het industriefonds. Het team bestaat uit 10 personen, met vooral brede ervaring in de maakindustrie. Het fonds haalt jaarlijks kapitaal op om nieuwe investeringen te kunnen doen. Het vermogen is met name verstrekt door actieve (ex)-ondernemers en enkele vermogende families. Het netwerk van investeerders is van groot belang voor Anders Invest omdat er expertise aanwezig is waarvan de deelnemingen profiteren en investeringskansen worden aangedragen. Anders Invest heeft inmiddels geïnvesteerd in 14 bedrijven: Metalura, Stackdoor, gAvilar, Bos Machines, Kiekens, Lagersmit, Vitotherm, Brabant Groep, Numafa, Mosman, Groku, De Waal Staal, Aldowa en Visscher Caravelle.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics