Stoneridge neemt strategische technology partner Orlaco over

0

Camerasysteem MirrorEye maakt achteruitkijkspiegels overbodig

Stoneridge, Inc., de Amerikaanse beursgenoteerde leverancier van informatiesystemen voor bestuurders van commerciële voertuigen heeft per 31 januari 2017 de overname afgerond van Orlaco, een toonaangevende leverancier van camera zichtoplossingen die de veiligheid helpen te vergroten van zware voertuigen, bouwmachines, hijskranen, heftrucks en soortgelijke toepassingen. Er wordt verwacht dat de transactie een positieve invloed zal hebben op de groei van de winst per aandeel in Stoneridge in 2017.

Highlights

  • Sterke strategische voordelen voor Stoneridge en Orlaco om gezamenlijk hun productportfolio’s op het gebied van zicht en veiligheid verder te ontwikkelen, te produceren en wereldwijd te verkopen
  • Als onderdeel van de Stoneridge groep zal Orlaco als marktleider in camerasystemen haar productontwikkeling, productie en wereldwijde dekking verder kunnen optimaliseren
  • Met de overname zet Stoneridge haar diversificatie naar bestaande markten door en vergroot zij haar aandeel in de technologische systemen per voertuigplatform

Door ruim 25 jaar ervaring met productinnovatie en een flexibele, proactieve samenwerking met klanten heeft Orlaco een leidende rol opgebouwd op het gebied van zicht- en veiligheidssystemen. Orlaco ontwerpt, produceert en verkoopt een breed scala aan camerasystemen en verwante producten voor bouwmachines, vrachtwagens, hijskranen, heftrucks warenhuizen en de logistieke industrie. Orlaco’s producten leveren een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de veiligheid door het zichtveld van de chauffeur te vergroten onder alle (weers)omstandigheden.

In juli 2015 zijn Stoneridge en Orlaco een strategische alliantie aangegaan voor de ontwikkeling van MirrorEye™ camerasystemen om de spiegels op zware voertuigen te verbeteren. Niet alleen hebben deze systemen een positieve invloed op zicht en veiligheid, maar – door de aerodynamische vormgeving – ook op het brandstofverbruik. Het MirrorEye™ systeem integreert Orlaco’s cameratechnologie en Stoneridge’s expertise van bestuurder-informatiesystemen (displays, elektronica en systeemintegratie), als ook de gecombineerde kennis van beide bedrijven op het gebied van hightech software-ontwikkeling.

“De samenwerking met Orlaco vormt een sterke strategische stap in onze ambitie om groei te realiseren, onze activiteiten te spreiden, nieuwe markten te bedienen en onze klanten en aandeelhouders nog meer toegevoegde waarde te bieden,” zegt Jon DeGaynor, bestuursvoorzitter van Stoneridge. “Deze acquisitie versterkt onze technische kennis op het gebied van automotive zicht-systemen wereldwijd. In de laatste jaren dat Stoneridge en Orlaco hebben samengewerkt, heeft zich een sterk partnerschap ontwikkeld gericht op innovatie en groei.”

Henrie van Beusekom

“Innovatie is zeer belangrijk in de zich snel ontwikkelende automotive markt. De middelen van Stoneridge in combinatie met het ondernemerschap binnen Orlaco, stelt ons in staat om onze OEM klanten betere en meer geoptimaliseerde oplossingen te kunnen bieden dan we als zelfstandig autonoom groeiend bedrijf hadden kunnen doen”, zegt Henrie van Beusekom, Executive Director, Orlaco.

“De gezamenlijke deskundigheid van beide bedrijven zorgt voor een breder klantenbestand en geoptimaliseerde producten die sneller op de markt komen tegen lagere kosten. Onze gecombineerde productportfolio en technologieën leveren een zeer waardevolle propositie op voor de OEM fabrikanten van voertuigen.”

“Stoneridge en Orlaco brengen het beste van twee werelden samen voor wat betreft veiligheidsverbeteringen en zichtsystemen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics