Steun team VIRTUe: Help mee met het bouwen van het wonen van de toekomst!

0

In november neemt VIRTUe deel aan de Solar Decathlon Middle East in Dubai met een energetisch zelfvoorzienend appartement waarin alle processen en apparaten zijn verbonden door één slim systeem. Toepasselijk, is dit appartement dan ook LINQ gedoopt. Om dit te realiseren zetten ze de hulp in van hun netwerk door middel van een crowdfunding campagne. Helpt u mee met het bouwen van het wonen van de toekomst?

Op 4 mei, opende het team zijn campagne op de crowdfunding website van de Technische Universiteit van Eindhoven met een indrukwekkende doel van 10.000 euro’s. Voor iedere donatie zijn er bedankjes zoals bijvoorbeeld een Escape Room in LINQ. Momenteel is het team bezig met het verspreiden van hun duurzame boodschap onder geïnteresseerden.

Meer informatie over het project:
VIRTUe is een studenten team aan de Technische Universiteit van Eindhoven en neemt deel aan de Solar Decathlon Middle East 2018 . Een internationale bouwwedstrijd gericht op innovatief en duurzaam bouwen. Deze wedstrijd is ontstaan vanuit de Verenigde Staten. Het doel van de wedstrijd is om duurzaam bouwen te promoten. De huidige editie, gehouden in Dubai, bestaat uit 21 studenten teams vanuit 16 landen. Al deze teams ontwerpen en bouwen hun eigen huis dat in November later dit jaar in Dubai wordt geplaatst. Hier worden ze gejureerd aan de hand van 10 onderdelen. Elk onderdeel heeft zijn eigen winnaar, en het team met de meeste aantal punten behaalt de eerste plaats. De prijzenpot van deze wedstrijd bestaat uit omgerekend 2,5 miljoen Euro. En het aantal bezoekers van het evenement is geschat op 250.000. VIRTUe representeert Nederland in deze internationale wedstrijd.

Als studenten team van de Technische Universiteit van Eindhoven vinden wij het belangrijk om aan deze wedstrijd deel te nemen en het Nederlandse beeld van duurzaam en innovatief bouwen te projecteren op een megastad als Dubai. Wij geloven dat als engineers van de toekomst, dat het ook onze verantwoordelijkheid is om bij te dragen aan duurzaamheidsproblemen. En deze problemen hebben niet alleen betrekking op de omgevingsfactor, maar zijn ook van belang voor het sociale en het economische aspect. Als we Dubai als voorbeeld nemen zien we dat de populatie bestaat uit 91% expats. Deze bewoners werken en leven in Dubai voor ongeveer 10 jaar, waarna ze later weer terugkeren naar hun oorspronkelijke land. Dit maakt Dubai heel divers en verandert het snel. Maar sociaal gezien zien we dat deze grote groep vaak gescheiden leeft van de oorspronkelijke bewoners. Daarnaast zien we een duidelijke scheiding tussen de verschillende inkomensklassen. Daar bovenop komt dat Dubai enorm hard groeit, en wanneer we de plattegrond van Dubai analyseren zien we een sterke uitdijing van de stad waarbij er in een steeds sneller tempo meer ruimte in wordt genomen. Deze groei in oppervlakte is funest voor de verbindingen in de stad. De buitenwijken zijn zeer slecht te bereiken.

Daarom ontwerpt VIRTUe LINQ, connected to improve. Met dit concept gaat we niet nogmaals een buitenwijk van de stad ontwerpen. We kijken namelijk naar mogelijkheden voor renovatie in de kern van de stad. Door middel van deze renovaties worden de wijken beter beloopbaar, divers in inkomensklasse, groen en goed verbonden met de rest van de stad. In deze gerenoveerde wijk plaatsen wij een appartementencomplex dat dezelfde naam draagt, LINQ. Dit appartementencomplex faciliteert gedeelde ruimtes en gedeelde functies voor de buurtbewoners en de bewoners van de appartementen. Deze appartementen zijn verbonden door middel van een groen atrium. Hierdoor verbindt LINQ de mensen. De technologieën in dit appartementencomplex worden bij elkaar gebracht in de kernen. Hier worden ze op een slimme wijze met elkaar verbonden waardoor ze zo effectief en efficiënt mogelijk werken. De laatste stap is om de mensen met deze technologieën te verbinden. Dit doen we door middel van een smart system dat niet alleen het energie verbruik monitort, maar door middel van begrijpbare tips de gebruikers erop attendeert om het energie verbruik te verminderen.

Op de Solar Decathlon Middle East 2018 bouwt VIRTUe een van deze appartementen. In deze uitsnede van het appartementencomplex zijn nog steeds de belangrijke aspecten van het concept zichtbaar. De groenmuur stimuleert sociaal contact, het smart system zorgt voor interactie tussen de bezoekers en LINQ, en dit gehele appartement staat op gelijkstroom om zo energie efficiëntie te bevorderen.

Voordat dit project in Dubai staat is er nog een hele weg te gaan. VIRTUe is onlangs begonnen met testbouwen op de TU/e campus. Van 4 tot 9 juni presenteert VIRTUe LINQ tijdens de Dutch Technology Week. Hierna is er een periode van testen en waar nodig verbeteringen toepassen. In september wordt LINQ verscheept naar Dubai. En in het laatste stadium van dit project bouwen wij het appartement binnen 15 dagen op voor de Solar Decathlon in November.

Graag nodigen wij u uit om een kijkje te nemen naar LINQ en naar VIRTUe. 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics