Steadfast Capital investeert in Wilvo Sheet metal Parts & assemblies

0

Steadfast Capital Fund IV SCS, SICAV-RAIF heeft deelgenomen aan de Wilvo Group (WILVO) als onderdeel van een management buy-out. De partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs niet bekend te maken.

Wilvo is, gevestigd in Bergeijk, is een internationaal gerenommeerde verwerker van hoog precisie plaatmetaal met behulp van CNC-bewerking en robotlassen, evenals een leverancier van gespecialiseerde industriële diensten. Samen met Louis Vosters, zoon van de oprichter van Wilvo, die een aanzienlijk aandeel in de groep en haar ervaren managementteam Steadfast kapitaal aan te houden zal de internationale groei van de groep te versnellen en ondersteunen van de verdere strategische ontwikkeling van de onderneming en haar medewerkers.

Nick Money-Kyrle, Managing Partner van Steadfast Capital GmbH

Nick Money-Kyrle, Managing Partner van Steadfast Capital GmbH: “We waren vanaf het begin overtuigd door het managementteam onder leiding van Louis Vosters. Een hoge mate van flexibiliteit en onafhankelijke werkmethoden zullen het bedrijf in de toekomst uitstekende groeikansen bieden, zowel autonoom als door acquisities. “
 
Schuldfinanciering is verstrekt door ABN AMRO en het door Robeco beheerde Bedrijfsleningenfonds.
  
Wilvo groep Wilvo (de vader van Louis Vosters) werd opgericht als een metaalverwerkend bedrijf in 1970 door A. Willems en J. Vosters en is nu een technologisch geavanceerde bedrijven gericht op het verwerken van een verscheidenheid van metalen producten met behulp van CNC-machines en robot ondersteunde lasmachines. Naast de lichtgewicht constructie worden ook speciale industriële diensten aangeboden. Wilvo beschikt over high-tech assemblage met geavanceerde machines en uitzonderlijke deskundigheid, waardoor complexe projecten in kleine en grote series in korte tijd voor de klanten in binnen- en buitenland worden uitgevoerd. Daarnaast heeft Wilvo twee cleanrooms (samen 1000 m²), die tot de grootste van Nederland behoren en ideaal zijn voor het reinigen van grote, zeer gevoelige machines en componenten.

Louis Vosters ontving op 21 mei de Eijk van Bergeijk tijdens de viering van zijn 40-jarig dienstverband en tevens zijn afscheid als CEO van Wilvo.
  
Steadfast Capital

Steadfast Capital is een onafhankelijke private equity investeringsmaatschappij die zich richt op middelgrote bedrijven in Duitstalig Europa en de Benelux. Onze fondsen beleggen in middelgrote bedrijven en bieden equity voor bedrijfssuccessie, management buy-outs en groeifinanciering. Steadfast Capital, opgericht in 2001, heeft een succesvolle, waarde gedreven strategie gevolgd om te investeren in winstgevende bedrijven in een verscheidenheid aan industrieën.
 
Steadfast Capital Fund IV profiteert van financiële steun van de Europese Unie in het kader van het Europees Fonds voor strategische investeringen (“EFSI”), dat is opgezet in het kader van het investeringsplan voor Europa. Het EFSI heeft tot doel de financiering en uitvoering van productieve investeringen in de Europese Unie te ondersteunen en te zorgen voor betere toegang tot financiering.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.