Startschot voor komst negentig internationale wetenschappers naar Zuid-Holland

0

TU Delft, de Universiteit Leiden, de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum bieden negentig jonge, pas gepromoveerde wetenschappers uit het buitenland een postdoc-positie.post-doc

De rectoren van de drie universiteiten en de decanen van de beide medische centra ondertekenden maandag 5 december 2016 de consortium-overeenkomst van het LEaDing (Leiden-Erasmus-Delft) Fellows postdoc programma. De vijf kennisinstellingen hebben daarvoor in 2016 gezamenlijk een Europese subsidie van 6,3 miljoen euro gekregen uit het Marie Curie COFUND programma,  dat is gericht op internationale mobiliteit van jonge wetenschappers.

Traditie van samenwerking
De drie universiteiten en hun medische centra bieden de 90 talentvolle onderzoekers een breed palet van disciplines aan. Bovendien werken ze al decennia intensief samen op diverse vakgebieden, bijvoorbeeld in de bèta-technologische disciplines en op het grensvlak van geneeskunde en technologie. Tien jaar geleden werd het medisch-technologische consortium Medical Delta opgericht en in 2012 de Leiden-Delft-Erasmus alliantie. De acht Leiden-Delft-Erasmus Centres die hieronder vallen richten zich op complexe maatschappelijke vraagstukken.

Door deze lange traditie van samenwerking komen de postdocs in een gespreid multidisciplinair bedje terecht en kunnen ze gemakkelijk samenwerken met onderzoeksgroepen van de andere instellingen of een plaats zoeken in een van de acht Leiden-Delft-Erasmus Centres of Medical Delta.

Zuid-Holland
De vijf kennisinstellingen werken ook nauw samen met het bedrijfsleven en overheden in Zuid-Holland, economisch gezien een van de meest dynamische regio’s van Europa. Het LEaDing Fellows programma biedt jonge wetenschappers een uitgelezen kans om te profiteren van deze omgeving.

Van 1 februari 2017 tot 31 maart 2017 kunnen onderzoekers solliciteren naar een plaats. Dan worden 20 postdocs aangenomen. Daarna volgen nog twee calls. Het programma loopt tot februari 2022. De TU Delft is penvoerder van ‘LEaDing Fellows’.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics