Startschot Europees Clean Mobility Center

0

Meer economische waarde en innovatieve oplossingen genereren in de duurzame mobiliteitssector door het bedrijfsleven samen te brengen met onderzoek, onderwijs en de overheid. Met ambitie heeft een aantal marktpartijen de handen ineengeslagen om te komen tot het Clean Mobility Center. Vandaag, 26 januari, is het officieuze startschot gegeven.

De ambitie van het Clean Mobility Center is: een toonaangevend topcentrum met een regiefunctie in Europa zijn voor Anja van Niersenhet efficiënt delen en ontwikkelen van kennis en kunde rond duurzame mobiliteit. Met als  voornaamste doel innovaties aan te jagen en naar de markt te brengen. ‘De combinatie van deelnemende partijen, die samenwerken om te innoveren, maakt dit centrum uniek’, aldus Allego-directeur Anja van Niersen, een van de kartrekkers van dit ambitieuze initiatief.

Het Clean Mobility Center richt zich op innovatieve oplossingen voor alle vormen van mobiliteit die te verduurzamen zijn, waaronder auto’s, bussen, fietsen en vrachtwagens. Het gaat om het innoveren en/of efficiënter gebruiken van het voertuig zelf, de infrastructuur en direct aan mobiliteit gerelateerde duurzame energieopwekking en – opslag.

Partijen die zich herkennen in de missie en doelstellingen van het centrum en die actief willen participeren kunnen zich via cleanmobility.eu aanmelden.

Het centrum vestigt zich met een testlocatie, showroom en onderzoeksfaciliteiten op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem.clean

Het Clean Mobility Center is opgericht door Allego, CGI, DEKRA, DNV GL, EL-KW en IPKW. Oud-minister Willem Vermeend heeft zich als ambassadeur gecommitteerd. Ook de gemeente Arnhem, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Stichting kiEMT, Oost NV, ROC Rijn IJssel, SEECE en SUEZ zijn aangesloten bij het initiatief.

Op 26 januari tekenden de betrokken partijen een intentieovereenkomst, waarmee na maanden van voorbereiding het officieuze startschot is gegeven. Op 21 april vindt de officiële opening van het Clean Mobility Center plaats.

cleanmobility.eu

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics