Spinoff SecurityMatters overgenomen voor $ 113 miljoen

0

SecurityMatters, onderneming voor digital security die in Twente is opgericht door Sandro Etalle (destijds hoogleraar aan de UT ), heeft de afgelopen jaren een gezonde groei doorgemaakt. De onderneming, inmiddels gevestigd in Eindhoven, is overgenomen door de Amerikaanse onderneming ForeScout voor 113 miljoen dollar.

ForeScout, met haar hoofdkwartier in San José (California), neemt SecurityMatters over om sneller te kunnen groeien in de markt van de beveiliging van technologische netwerken. SecurityMatters is een van de wereldwijde leiders in deze explosief groeiende markt. ForeScout heeft zo’n 1000 werknemers en heeft een notering op NASDAQ.

Opgericht in Twente

SecurityMatters is in 2009 opgericht door Sandro Etalle en zijn promovendi Damiano Bolzoni en Emmanuele Zambon op de Universiteit Twente. Het bedrijf werkt aan systeemveiligheid voor grote industriële organisaties in bijvoorbeeld de petrochemie, automotive, luchtvaart, elektriciteitsopwekking en –distributie. Het bedrijf startte in Twente, maar verhuisde naar de campus van de TU Eindhoven in 2014, naar eigen zeggen om dat daar meer specialisten beschikbaar zijn in security. Op het moment van verkoop heeft SecurityMatters 90 mensen in dienst, de meeste van hen in Eindhoven, 15 in de VS, en enkelen in Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Hoogleraar Etalle is vooral trots op het feit dat de onderneming pionier was in haar sector en op deze manier veel waarde wist te creëren in negen jaar na de start. “Het is een groot succes voor het hele team en de universiteiten in Eindhoven en Twente. Maar ook voor Nederlands als geheel: een nieuwe multinational heeft nu een ‘branch’ in Nederland. ForeScout is gevestigd in Silicon Valley, maar heeft ‘op afstand’ onze kwaliteiten erkend”.

Een van de voordelen van de overname is dat security research nog verder wordt gestimuleerd, aldus Etalle. “Met ForeScout krijgen we ook meer data om R&D mee te doen, dat is cruciaal.”

Lees meer over de overname in het persbericht van ForeScout.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics