SPIE wordt door overname van Worksphere de grootste multitechnische dienstverlener in Nederland

0

Met de overname van Worksphere wordt SPIE op afstand de grootste multitechnische dienstverlener in Nederland, met een omzet van ruim €1,2 mrd. Dankzij toonaangevende expertise, een ongeëvenaard dienstenportfolio en een sterke lokale aanwezigheid, zal SPIE de voorkeurspartner zijn voor meer dan 2.500 klanten in heel Nederland om duurzame ambities te realiseren.

Lieve Declercq, CEO van SPIE Nederland, is opgetogen: ″Ik kijk er enorm naar uit om de krachten te bundelen met Worksphere, om zo de onbetwiste leider in multitechnische diensten in Nederland te worden. Worksphere’s toonaangevende expertise in de verduurzaming van gebouwen zal een uitstekende aanvulling zijn op ons huidige aanbod. Samen zullen we in de beste positie zijn om de energietransitie en de digitale transformatie voor onze klanten te versnellen. Daarnaast kunnen we ons positioneren als dé werkgever met geweldige carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden voor technische talenten.″

Evert Lemmen

Link magazine editie oktober/november thema 2021: Data is key hoe kan het mkb daar winst mee maken? Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

″Deze samenwerking is een unieke stap om onze gezamenlijke ambities waar te maken, dankzij schaalvergroting en internationale samenwerking. De synergie tussen SPIE en Worksphere is enorm. Zowel qua markten en klanten, als het gaat om specialistische kennis, digitalisering en technologie om gezonde, energieneutrale en circulaire gebouwen te realiseren. Dit zal grote kansen creëren voor onze gezamenlijke klanten, medewerkers en andere stakeholders. Met veel vertrouwen en enthousiasme kijk ik uit naar onze toekomst.″, voegt Evert Lemmen, CEO van Worksphere, toe.

Worksphere, met het hoofdkantoor in Utrecht en 10 vestigingen verspreid over Nederland, is een specialist in technisch facility management en gebouwdiensten, die datagestuurde methoden en expertise gebruikt om gebouwen slimmer en duurzamer te maken. Op het snijvlak van de digitale transformatie en de energietransitie werkt Worksphere met een geïntegreerd Design, Install, Maintain en Operate model, en levert het diensten aan een hoogwaardig en gediversifieerd klantenbestand in de commerciële sector, de gezondheidszorg, mobiliteit en onderwijs.  Met 1.900 ervaren medewerkers en een omzet in 2020 van € 434 miljoen heeft Worksphere een top vijf positie in de Nederlandse markt van multitechnische dienstverlening.

Onder voorbehoud van de raadpleging van de medezeggenschapsorganen en de goedkeuring van de EU-antitrustautoriteiten, verwacht SPIE de transactie in het eerste kwartaal van 2022 af te ronden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.