Sonos neemt Nederlandse Startup Mayht over voor $100 miljoen

0

Sonos heeft vandaag de overname aangekondigd van Mayht Holding BV (“Mayht”), een in Nederland gevestigd bedrijf dat een nieuwe, revolutionaire benadering heeft uitgevonden voor audio transducers. Transducers zijn het fundamentele element in luidsprekers dat geluid creëert, en Mayht heeft ze opnieuw ontworpen om kleinere en lichtere vormfactoren mogelijk te maken zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Link magazine editie februari 2022 thema Supply-security, dealen met het (volgende) opzweepeffect. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

“Mayht’s doorbraak in transducer technologie zal Sonos in staat stellen om een nieuwe sprong voorwaarts te maken in ons product portfolio,” zegt Patrick Spence, CEO. “Deze strategische overname geeft ons meer talentvolle mensen, technologie en intellectueel eigendom dat de Sonos-ervaring verder zal onderscheiden, ons concurrentievoordeel zal vergroten en onze toekomstige roadmap zal versnellen.”

“We zijn erg enthousiast en trots om onderdeel te worden van Sonos,” zegt Mattias Scheek, CEO van Mayht. “Onze droom is altijd geweest om een nieuwe standaard te zetten in de audio-industrie. De integratie van onze technologie in Sonos-producten zal een verdere revolutie teweegbrengen in geluid van hoge kwaliteit.”

Onder de voorwaarden van de overeenkomst neemt Sonos Mayht over voor ongeveer $100 miljoen in bestaande contanten. Meer details zullen worden verstrekt tijdens Sonos’ Q2 earnings call in mei.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.