SodaStream opent in Tilburg een fabriek van 40.000 m2 en biedt werk aan 700 mensen.

0

SodaStream gaat Vanuit Tilburg aan Europa leveren, waardoor de CO2-uitstoot tot een minimum wordt geminimaliseerd.

Bruisend watermerk SodaStream, onderdeel van PepsiCo, opent zijn grootste Europese fabriek in Tilburg. De uitbreiding van de Europese productie- en logistieke faciliteiten is noodzakelijk om te voldoen aan de snel groeiende vraag naar de producten van SodaStream in Europa, met name in de BeNeLux, waar het bedrijf de afgelopen jaren een opmerkelijke groei heeft doorgemaakt, vanwege de focus op het vermijden van plastic afval voor eenmalig gebruik.

Eyal Shohat

Door alle Europese markten vanuit een centrale locatie te bevoorraden, zal SodaStream zijn CO minimaliseren2 Emissies. CEO Eyal Shohat zei: “De opening van onze nieuwe faciliteit in Nederland is weer een stap in de visie van SodaStream om de manier waarop de wereld drinkt te veranderen. De opening van de nieuwe locatie brengt ons nog dichter bij onze toonaangevende Europese markten, helpt ons onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen en versterkt onze langdurige relatie met lokale leveranciers.”

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Gabriel Shiterit, sitemanager van de fabriek: “Als merk kijken we voortdurend hoe we onze CO2-uitstoot op alle gebieden kunnen minimaliseren. Door een model van optimalisatie van supply chain management te beheren, verminderen we de CO2-uitstoot en onze CO2-voetafdruk verder. De opening van deze fabriek is weer een belangrijke stap waar we erg trots op zijn.”

Naast de focus op het redden van de planeet, bevordert SodaStream gelijkheid en diversiteit als de belangrijkste speerpunten. Dit is ook terug te zien op de werkvloer: het bedrijf is de nummer 1 werkgever in Israël van minderheden met verschillende achtergronden. Verder is 40% van het leiderschap van SodaStream vrouw.

Elk jaar zullen miljoenen Sparkling Water Makers afkomstig van de belangrijkste SodaStream productiecampus in Israël, worden verpakt en gedistribueerd in de nieuwe fabriek van 40.000 m2 in Tilburg. Daarnaast zal de fabriek miljoenen CO produceren en distribueren.2 cilinders per jaar. De SodaStream fabriek biedt werkgelegenheid aan meer dan 700 mensen en draagt daarmee bij aan de Nederlandse economie op zowel regionaal als nationaal niveau. Brom SodaStream.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.