Smart Robotics: Nieuwe robotacademie mikt op 30.000 cursisten per jaar.

0

Smart Robotics is met steun van de overheid en universiteiten bezig met het opzetten van een ‘robotacademie’. Het is de bedoeling dat daar jaarlijks 30.000 mensen worden opgeleid in de omgang met robots. De opleiding gaat dit jaar al van start.

We willen cursisten leren dat robots geen bedreiging hoeven te zijn.
Mark Menting – Smart Robotics

De driedaagse robotica-training is vooral bedoeld voor productiemedewerkers. “Mensen op de werkvloer zijn immers degenen die in aanraking komen met robots. Zij moeten ermee werken, zij krijgen meer met de impact te maken dan hun leidinggevenden”, zegt initiatiefnemer Mark Menting.

Werknemers krijgen niet alleen cursus hoe met de robots om te gaan. Ze worden ook gerustgesteld. “We willen de cursisten ook leren dat robots geen bedreiging hoeven te zijn, maar juist hun baan kunnen redden”, zegt Menting. “Als je straks geen dozen meer hoeft te stapelen, heb je juist meer tijd om andere dingen te doen op de werkvloer.”

Menting is een van de oprichters van het bedrijf Smart Robotics uit Best. Dat uitzendbureau voor robots, het eerste in de wereld, werd in 2015 opgericht en draait al sinds de tweede maand winst. “We kunnen onze robots flexibel inzetten en verschillende vaardigheden leren. Daar is veel vraag naar.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics