Smart Industry bezoekt Duitse Labs en Competence Centers

0

Smart Industry heeft in de Implementatieagenda 2018 – 2021 als kerndoel geformuleerd om de digitalisering in bedrijven te versnellen. Met als resultaat: Nederland heeft in 2021 het meest flexibele en het beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa gerealiseerd. De samenwerking met Duitsland is van belang om deze doelstelling te behalen en daarom bracht een groep Smart Industry vertegenwoordigers op 19 en 20 juni een bezoek aan Duitse Labs en Competence Centers in Aachen, Kaiserslautern en Karslruhe.

Doel van de reis was het verkennen of er nieuwe samenwerkingen kunnen worden aangegaan binnen Mittelstand Digital. De Nederlandse Fieldlabs en Duitse Competence Centers kennen elkaar goed. Vorig jaar kwamen de Duitse competence centers op bezoek in Nederland. Tevens bezochten op de Hannover Messe enkele Fieldlab vertegenwoordigers het Duitse netwerk van Competence Centers. De Nederlandse Smart Industry aanpak bleek toen inspirerend mede door het publiek-private karakter. In de Competence Centers van Aken, Kaiserslautern en Karlsruhe bleek dat Duitsland erg sterk is in het betrekken van het mkb via hun Competence Centers. Die avond kwamen alle Mittelstand Digital vertegenwoordigers en de Fieldlabs bijeen tijdens de Regionalkonferenz in Karlsruhe.

De vervolgstappen in de Nederlands-Duitse samenwerking
Op dit moment is Smart Industry volop bezig met de voorbereidingen voor de economische missie naar Rijnland-Palts en Saarland. Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en missieleider Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter Team Smart Industry, nemen deel aan de reis. De Koning en Koningin zijn aanwezig bij enkele programmaonderdelen van de missie. De missie geeft deelnemers de mogelijkheid om in contact te komen met potentiële Duitse (zaken)partners en geeft een goed beeld van de mogelijkheden die beide deelstaten te bieden hebben. Kijk hier voor meer informatie.

Intussen pogen TNO en Fraunhofer hun activiteiten op het gebied van smart industry op elkaar af te stemmen. Meer hierover hier en hier

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.