Slimme lantaarnpaal voor een schonere, veiligere en gezondere stad.

0

Eneco ontwikkelt samen met partners Smart City hubs op the Green Village.

Eneco gaat met haar partners Sustainder, Huawei, Bouwfonds en Luminext de eerste Smart City Hubs testen op The Green VillageHiertoe hebben betrokken partijen onlangs een overeenkomst gesloten. De Slimme lantaarnpaal zal vanaf juni operationeel zijn.

Smart City Hubs bieden een open platform op lantaarnpalen. Diverse dienstverleners kunnen hierop zelf sensoren installeren of gegevens gebruiken. Mogelijkheden zijn onder meer het op afstand beheren van verlichting, het meten van luchtkwaliteit, geluidsoverlast en verkeersdrukte. Snel mobiel internet ligt voor de hand. Ook het signaleren van vrije parkeerplaatsen is een mogelijkheid. Hierdoor wordt bijgedragen aan een beter milieu, een mooie leefomgeving en bovenal een veilige en gezonde stad.

De lantaarnpaal als Smart City Hub
Lantaarnpalen dienen als de goede basis voor smart city technologie. Ze hebben tenslotte al elektriciteit, een drager op hoogte en zijn overal te vinden. In Smart City Hubs worden de sensoren en apparatuur netjes weggewerkt. De sensordata worden via een dataplatform omgezet naar informatie en aan partijen geleverd die hun diensten aan inwoners of andere belanghebbenden willen leveren.

Testen in een real-life omgeving
Eneco gaat met haar partners Sustainder, Huawei, Bouwfonds en Luminext de eerste Smart City Hubs testen in The Green Village. Met verschillende deelnemers worden ideeën getoetst en mogelijke toepassingen ontwikkeld voor inzet van diensten in de woon, werk- en leefomgeving. Gemeenten of private terreinbeheerders kunnen gedurende de ontwikkeling van de Smart City Hub al meekijken welke diensten in de toekomst voor hen relevant zouden kunnen zijn. Voor The Green Village dient de samenwerking met Eneco en haar partners als eerste ‘proof of concept’ op het gebied van ‘smart outdoor’- oplossingen.

Slimme combinaties van diensten en infrastructuur
In de markt zijn al enkele pilots op kleine schaal gestart. Door samen te werken met bedrijven, gemeentes en inwoners van steden is het mogelijk kleine pilots om te zetten in grootschalige Smart City-oplossingen. We creëren samen met partners een ecosysteem van bedrijven, studenten en andere partners waarmee we stimuleren dat er slimme toepassingen worden ontwikkeld en de ontwikkeling van slimme steden versnellen. De slimme combinaties van diensten en infrastructuur dragen direct bij aan gemeentelijke doelen en het bijdragen aan de oplossing van stedelijke problemen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics