Slim organiseren

0

De uitnodiging van de uitgevers van Link om deze Oost Nederland special mede invulling te geven, heb ik met veel plezier aanvaard. Want al doen we met Demcon steeds meer internationaal en hebben we –– naast andere locaties – een sterk groeiende vestiging in Eindhoven, we blijven een Enschedees, een Twents, een Oost-Nederlands bedrijf. De regio gaat mij aan het hart – uit eigenbelang, zeker, maar er is meer.

Ik kom ze tegen en lees erover in Link, de ‘parels’ die zo kenmerkend zijn voor de maakindustrie in Oost-Nederland. Bedrijven die slim en innovatief bezig zijn en gestaag groeien. Ik ben blij dat ik er voor deze special enkele heb kunnen aandragen. Ze werken bijvoorbeeld al aan smart industry. Daar wordt heel veel over gepraat, hier in Oost-Nederland zijn bedrijven al aan het ‘smart’ snijden, buigen, lassen, meubelmaken, data uitwisselen en wat al niet.

Soms laten die parels zich te weinig horen, waardoor kennisinstellingen hen niet zien staan, overheden niet weten hoe zij hen beter kunnen ondersteunen in hun groei en investeerders de hand op de knip houden. Dat moeten we met z’n allen in de toekomst zien te voorkomen. En dat kan, weet ik uit eigen ervaring als het gaat om investeringskapitaal. Sinds Demcon aan de weg timmert met z’n incubator, melden zich private partijen die willen investeren in de startende en doorgroeiende bedrijven die wij onder onze hoede hebben. Die investeerders weten de weg te vinden naar de Demcon Campus – dat laatste is misschien nog wat voorbarig, maar de plannen ogen in ieder geval goed. Laat het symbool staan voor het ecosysteem dat ik in Oost-Nederland zie ontstaan. Waar ondernemingen – groot en klein – innoveren en groeien, waar kennisinstellingen en overheden open staan voor de behoeften van die diversiteit aan bedrijven en waar (publieke en private) investeerders de benodigde middelen kunnen verschaffen. Als we dat slim organiseren, dan komt het met die Oost-Nederlandse smart industry in wording helemaal goed.

Dennis Schipper, Ceo Demcon Groep

Column stond in de Oost Nederland special 2016

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics