Sitech Services tekent intentieovereenkomst voor nieuw kantoorgebouw op Brightlands Chemelot Campus

0

Sitech Services en Brightlands Chemelot Campus hebben een intentieovereenkomst getekend met betrekking tot de huisvesting van Sitech in een nieuw te bouwen kantoorgebouw op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Hiermee wordt een volgende stap gezet in de realisatie van de Chemelot 2025 ambitie om uit te groeien tot de meest competitieve en duurzame materialen- en chemiesite van West-Europa.

Chemelot 2025
Chemelot is in Europa een unieke locatie waar research & development en productie al meer dan honderd jaar zeer succesvol met elkaar zijn verbonden. Dankzij een proces van zichzelf steeds opnieuw uitvinden, kan Chemelot, ook een eeuw na de start van de site, de koploperspositie versterken en concurreren met de wereldtop. Door in te zetten op verdere kostenreductie en een meervoudige duurzaamheidstransitie – enerzijds gericht op de productieprocessen en anderzijds op de producten die worden gemaakt – zal Chemelot tussen nu en 2025 uitgroeien tot de meest competitieve en duurzame materialen- en chemiesite van West-Europa. Chemelot Industrial Park zal over tien jaar excelleren op het gebied van energie- en grondstoffenverbruik en Brightlands Chemelot Campus staat dan internationaal bekend als koploper in innovaties en toepassing van innovatieve en duurzame materialen.

Met het nieuwe kantoorgebouw voor Sitech op Brightlands Chemelot Campus wordt de samenwerking tussen R&D en productie verder geïntensiveerd. Innovatie en de toepassing daarvan op industriële schaal staat hierbij centraal. Die innovaties worden concreet gerealiseerd op het gebied van de digitale en duurzaamheidstransitie, resulterend in de optimalisatie van chemische productieprocessen.

Sitech vindt huisvesting passend bij ambitie en ’new way of working’
Betrouwbaarheid van installaties, productkwaliteit, duurzaamheid en veiligheid zijn belangrijke voorwaarden voor de chemische industrie. Sitech Services schept hiervoor de randvoorwaarden. Sitech levert onder meer diensten op het gebied van onderhoud en procesoptimalisatie en zorgt ervoor dat de fabrieken op Chemelot Industrial Park continu en ongestoord kunnen produceren.

De nieuwe huisvesting biedt Sitech de mogelijkheid om vanuit een innovatieve campus te profiteren van de ligging te midden van het werkgebied, waardoor optimale dienstverlening mogelijk is, ook in de toekomst. Sitech kiest bewust voor duurzaamheid en synergievoordeel, mede door het delen van faciliteiten, kennis en internationale netwerken met de overige campusbedrijven.

Het nieuwe kantoor zal vanaf januari 2019 plaats bieden aan 500 van de 1000 Sitech-medewerkers. Het gebouw biedt daarnaast nog beperkte ruimte aan huisvesting voor strategische partners van Sitech.

Planning
Momenteel werken drie architectenbureaus voorstellen voor het nieuwe kantoorgebouw uit. Sitech betrekt haar medewerkers door met hen in gesprek te gaan over de ideale werkomgeving.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics