Sioux verkoopt LumiByte aan Innosieve Diagnostics

0

Sioux heeft de activiteiten en intellectuele eigendomsrechten van haar dochteronderneming LumiByte aan Innosieve Diagnostics verkocht. Beiden werken sinds de oprichting al samen aan de ontwikkeling en verkoop van snelle microbiologische detectieapparatuur en bijbehorende testen. LumiByte krijgt onder de vleugels van Innosieve Diagnostics toegang tot een groot netwerk aan marktkanalen en vergroot hiermee de kans op internationaal succes.

LumiByte is in 2012 opgericht door Sioux CCM, de mechatronicatak van Sioux, vanuit de gedachte dat het detecteren van micro-organismen in vloeistoffen veel sneller zou moeten kunnen. Zo stelt de microbiologische detectieapparatuur van de MuScan – onderdeel van LumiByte – in combinatie met de diagnostische testen van Innosieve Diagnostics, de gebruiker in staat om binnen 60 minuten lage aantallen micro-organismen te detecteren in bijvoorbeeld kraanwater of een farmaceutisch product. Met traditionele methoden kost dit al snel een week of langer.

De technologie en internationale octrooien van LumiByte blijven door de overname door Innosieve Diagnostics in Nederlandse handen. Met de verkoop gaan ook de merknamen LumiByte en MuScan mee.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics