Sioux koopt Lightyear One ‘Signature Edition’

0

Sioux heeft Nr. 6 uit de Lightyear One ‘Signature Edition’ gekocht. Hiermee krijgt Sioux één van de eerste tien solarwagens die in 2019 van de band af zullen rollen. Deze revolutionaire, elektrische gezinswagen kan zichzelf opladen tijdens het rijden. Hiermee is schone mobiliteit niet langer afhankelijk van laadpalen.

Naast de koop van de Signature Edition is Sioux ook als investeringspartner bij start-up Lightyear betrokken.

27 april 2018 werd Sioux investeringspartner van de start-up Lightyear.

De serie A-financieringsronde voor de baanbrekende solar wagen van Lightyear is afgesloten. Sioux steunt als investeerder dit kansrijke initiatief om milieuvriendelijke mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken, middels een hyper moderne elektrische solarwagen die zichzelf oplaadt.

In slechts 1.5 maand tijd heeft Lightyear succesvol de eerste investeringsronde afgerond. In totaal heeft Lightyear nu €5M opgehaald aan investeringen. Qurein Biewenga, CFO van Lightyear; “Het is heel motiverend en mooi om te zien hoeveel interesse en steun we hebben gekregen over de afgelopen maanden. In een onvoorzien korte periode werd deze serie A-financieringsronde zelfs overtekend. Het beste aspect was de interesse en steun die we hebben gekregen van onze huidige en nieuwe aandeelhouders en onze kopers van Signature en Pioneer edities. Hun positieve feedback en ondersteuning is een geweldige hulpbron voor ons.”

Een van de grond af aan nieuw ontworpen auto

Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear; “Een zonne-elektrische auto is een integraal systeem, niet alleen een elektrische auto met zonnecellen op het dak. De auto wordt een onafhankelijke entiteit omdat de energiebron is geïntegreerd in de auto zelf. Om het concept technisch haalbaar te maken, moet de auto ongelooflijk efficiënt zijn. Dit vereist een herontwerp van het chassis, de aandrijflijn en de aerodynamica. Daarom hebben we de afgelopen jaren een volledig native solar-elektrisch platform ontwikkeld. Met dit platform bereiken we een energie-efficiëntie die tot 3x hoger is dan huidige EV’s in de markt. Deze efficiëntie, in combinatie met onze PV-zonnetechnologie, maakt een zonne-elektrische auto een haalbare oplossing voor miljoenen gebruikers over de hele wereld.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics