Sioux & Europan Angels Fund investeren vele miljoenen in kansrijke start-ups

0

Hans Duisters

Technologiebedrijf Sioux is regelmatig betrokken als investeerder in hightechbedrijven, middels het Sioux Tech Fund. Na eerdere succesvolle exits van bedrijven als Phenom-World en Liteq heeft Sioux een tweede investeringsfonds opgericht samen met het European Angels Fund (EAF) Netherlands – dat geadviseerd wordt door het Europees Investeringsfonds. Sioux en de Nederlandse tak van EAF nemen ieder voor 50% deel in het nieuwe investeringsfonds. Beide partijen zullen in de eerste fase ieder vijf miljoen investeren in hightech start-ups. Sioux zal het management over het fonds voeren.

Kriss Spulis, Investment Manager bij het Europees Investeringsfonds: ‘Hans Duisters en Sioux hebben een succesvolle staat van dienst in het ondersteunen van veelbelovende start-ups in de hightechindustrie. We werken graag samen met individuen als de heer Duisters en een bedrijf als Sioux, dat hoogwaardige innovatie en productie in Europa en Nederland in het bijzonder wil ondersteunen.’

Kriss Spulis(links) en Arnoud de Geus

Bewezen succes
Het eerste Sioux Tech Fund heeft een aantal zeer succesvolle investeringen gedaan. Eind 2014 is de deelname in Fleetlogic succesvol naar TomTom Telematics overgegaan, halverwege 2017 is de investering Liteq naar Kulicke & Soffa verkocht, en eind 2017 is de investering Phenom-World verder gegaan onder de vleugels van Thermo Fisher Scientific.

Arnoud de Geus, Director New Business Development bij Sioux: ‘Het gezamenlijke investeringsfonds biedt start-ups kansen voor nog meer succes. Solar voertuig fabrikant Lightyear heeft inmiddels al de eerste investering vanuit het Sioux Tech Fund ontvangen. En ook op het gebied van medische hightech gaan we nieuwe innovatieve ideeën een kans geven op een snellere ontwikkeling op het gebied van technologische vooruitgang en een snellere marktintroductie.’

Over European Angels Fund Netherlands
European Angels Fund
S.C.A. SICAR – EAF Netherlands (EAF Netherlands) is een initiatief van 45 miljoen euro, gefinancierd door het Dutch Venture Initiative (DVI), een fund-of-fundsinitiatief geadviseerd door het Europees Investeringsfonds.

EAF Netherlands is in september 2015 opgericht als compartiment onder de gereguleerde European Angels Fund-paraplustructuur, die zich richt op investeringsactiviteiten in Nederland. EAF Netherlands streeft ernaar om Business Angels en andere niet-institutionele beleggers aandelen te verschaffen om innovatieve bedrijven te financieren in de vorm van co-investeringen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics