Silicium-fotonica heeft zijn omslagpunt bereikt

0

Silicium-fotonica is nog steeds een kleine markt, met een omzet op die niveau geschat op US $ 30 miljoen in 2016. Het heeft echter een grote belofte, met een marktwaarde van 2025 US $ 560 miljoen op chipniveau en bijna US $ 4 miljard op transceiverniveau.

Dr. Eric Mounier, Senior Technology & Market Analyst bij Yole

Volgens Yole Développement (Yole) zal de silicium fotonica-technologie groeien van een paar procent van de totale marktwaarde van de optische transceiver in 2016 naar 35% van de markt in 2025, meestal voor intra-datacentercommunicatie. Het marktonderzoeks- en strategieconsultancybedrijf legt uit: de sterkste vraag is voor 400G. Tegelijkertijd zou 200G slechts een tussenstap kunnen zijn tussen 100G en 400G. “De volgende evolutie is de ontwikkeling van een 400 G optische poort via een enkele vezel over 500 m bij minder dan $ 1 per gigabit en met een vermogen <5 mW / Gb”, legt Dr. Eric Mounier, Senior Technology & Market Analyst bij Yole uit. Een tarief per terabit per seconde zou moeten volgen. Hoewel het wafergebied waar dit verantwoordelijk voor is een klein deel van de wereldwijde SOI-markt zal zijn, zal het een aanzienlijke waarde vertegenwoordigen vanwege de hoge prijs van de SOI-wafer.

Yole releases deze maand, het technologie & marktrapport getiteld “Silicon Photonics“. Dr. Eric Mounier van Yole en Jean-Louis Malinge, voormalig CEO van Kotura, nu bij ARCH Venture Partners, combineerden hun expertise om een uitgebreide analyse van de silicium fotonica-industrie uit te voeren. Beide experts stellen vandaag de status van de markt voor: het is een uitgebreid overzicht van de sector van siliciumfotonica, inclusief technologietraject, markttendensen en gerelateerde cijfers, concurrerend landschap en meer. Het rapport van 2018 geeft een gedetailleerde beschrijving van de supply chain, met de status van de speler. Het biedt ook bijgewerkte marktaandeelnummers voor de spelers. In deze nieuwe studie onthullen de analisten van Yole de huidige status en toekomstige uitdagingen voor datacenters. Ze verklaren ook waarom silicium-fotonica het antwoord is op toekomstige DC-behoeften en andere mogelijke toepassingen.

De technologie van silicium-fotonica heeft duidelijk zijn omslagpunt bereikt, met zendontvangers die in volume worden verzonden, kondigt het adviesbureau aan. Marktevolutie, concurrerend landschap, technologische innovatie, zakelijke kansen: ontdek vandaag wat er de laatste twee jaar is veranderd.

GlobalFoundries met Ayar Labs

“We geloven dat we nog maar aan het begin staan, want er is wereldwijd een enorme ontwikkeling voor verdere integratie”, beweert Dr. Mounier. En hij voegt hieraan toe: “De recente betrokkenheid van grote geïntegreerde circuitgieterijen, zoals de relatie van TSMC met Luxtera en GlobalFoundries met Ayar Labs, zijn zeer bemoedigende tekenen die de grote belofte voor siliciumfotonica tonen.”

De “Zero-Change” -processen die momenteel worden ontwikkeld, waarbij optische componenten worden vervaardigd zonder wijzigingen in een CMOS-proces aan te brengen, zijn gericht op toekomstige inter-chip optische interconnecties die enorme marktvolumes zouden kunnen vertegenwoordigen. Siliconefotonica is in de jaren tachtig op volwassenheidsniveau van de elektronica-industrie en er zijn nog steeds uitdagingen te overwinnen. Voor al deze uitdagingen zijn technische doorbraken nodig en deze worden gedetailleerd beschreven in Yole’s siliciumfotonica roadmap:

• Laserbronintegratie: lasers concurreren nog steeds met VCSEL’s voor lage afstanden en ontwikkelingen van Si-gebaseerde lasers verlopen niet meer. Quantum dot-lasers kunnen op lange termijn een oplossing zijn omdat ze minder temperatuurgevoelig zijn.
• Modulators: kleinere modulators zijn vereist en siliciumfotonica biedt modulatorintegratievoordeel.
• Assemblage en testen: meer vooruitgang bij het testen van lagere kosten en het testen van wafels zijn nodig.
• Ontwerp en software: specifieke software is vereist voor fotonica met vooraf gedefinieerde modellen.
• Supply chain-rijping gelijk aan de halfgeleidervoorzieningsketen.
• Nieuwe productieoplossingen: een nieuwe trend is bijvoorbeeld een benadering waarbij geen verandering optreedt op CMOS-lijnen.

• Hogere afstandstransmissie.

Silicon Photonics Market:

Hoofdrolspelers:
De prominente spelers op de silicium fotonica markt zijn Infinera Corporation (VS), Cisco Systems, Inc. (U.S.), Intel Corporation (U.S.) IBM Corporation (U.S.), Mellanox Technologies Ltd. (U.S.), Hamamatsu Photonics K.K. (Japan), STMicroelectronics N.V. (Zwitserland), Finisar Corporation (U.S.), Luxtera Inc. (U.S.), Das Photonics (Spanje), onder anderen.

segmenten:

Silicium fotonica markt voor segment op basis van componenten, product en toepassing.

Silicon Photonics Market per component:

Actieve componenten
Passieve componenten

Silicon Photonics Markt per product:

transceivers
Actieve optische kabels
Optische multiplexers
Variabele optische verzwakkers
Optische motoren
Rf-circuits

Silicon Photonics Market per toepassing:

Consumentenelektronica
telecommunicatieverbinding
Data communicatie
commercieel
Medische en Life Science
Verdediging

Beoogde doelgroep:

Cloud service providers
Investeerders en consultants
Overheidsorganisaties
Onderzoeks- / adviesbureaus
Aanbieders van technologie-oplossingen
Fabrikanten van originele apparatuur
Aanbieders van IT-oplossingen

Regionale analyse:
De regionale analyse van de silicium-fotonica-markt wordt bestudeerd voor regio’s zoals Azië-Pacific, Noord-Amerika, Europa en de rest van de wereld. De regio Noord-Amerika wordt beschouwd als de leider in de markt voor siliciumfotonica vanwege de toepassing van geavanceerde technologieën en overheidssteun en een toenemende vraag naar gegevensoverdracht gevolgd door de markt voor siliciumfotonica uit de regio Azië-Stille Oceaan als gevolg van de toenemende bevolking, toename van verstedelijking en groeiende vraag naar gegevensoverdracht.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics