Sidcon: Ondergrondse perscontainer voor oud papier/karton

0

Sidcon ontwikkelde nieuwe technologie omdat de hoeveelheid kartonnen verpakkingen  door het online winkelen sterk is  toegenomen. Vroeger werden deze kartonnen verpakkingen in huishoudens weinig gebruikt, maar tegenwoordig juist heel veel. Daarnaast is er een afname van het oud papier. Dit komt doordat men meer informatie verkrijgt via online media en minder via papieren kranten en tijdschriften. Gevolg van dit alles is dat de samenstelling van de afvalstroom oud papier/karton (opk) drastisch veranderd is. Verhoudingsgewijs bevat de stroom nu aanzienlijk meer karton en minder papier. Daardoor is het volume van de afvalstroom toegenomen, met als gevolg overvolle bakken en veel bijstort.

Deze ontwikkeling bracht Sidcon op het idee om zijn ondergrondse perscontainers ook geschikt te maken voor oud papier en vooral karton. De nieuwe opk-container heeft een persmechanisme en inwerp opening die speciaal zijn aangepast aan karton. Groot voordeel is dat het aantal transportbewegingen afneemt. Ook zorgt de opk-perscontainer, bij goed gebruik, voor veel minder bijplaatsingen. In Utrecht is inmiddels het eerste exemplaar geleverd en ook in Den Bosch en Eindhoven zullen perscontainers voor opk geplaatst gaan worden.

Laadpaal gecombineerd met perscontainer

Een andere nieuwe ontwikkeling van Sidcon is de ondergrondse perscontainer gecombineerd met laadpaal voor elektrische voertuigen. In Amsterdam is inmiddels de eerste in gebruik genomen. Voor een goede en betrouwbare ondergrondse perscontainer worden de standaard netwerkaansluitingen met 3-fasen gebruikt. De persen van Sidcon maken gebruik van de nieuwe generatie netwerkaansluitingen, waar de laadpalen op worden aangesloten. Door het lage stroomverbruik van de perscontainer kan de laadpaal steeds maximaal gebruikt worden. Een slimme combinatie dus. Het aantal laadpalen zal de komende jaren in stedelijk gebied sterk toenemen. Daarmee biedt de ondergrondse perscontainer, mits voorzien van de juiste stroomvoorziening, een unieke kans om kosten te besparen en stroomvoorzieningen voor meerdere toepassingen te gebruiken.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics