Shanks Group +Van Gansewinkel = Renewi plc, verbindende speler in circulaire economie

0

Shanks is verheugd, na afronding van de fusie met Van Gansewinkel Groep B.V. (“Van Gansewinkel”) die eerder vandaag is aangekondigd, bekend te maken dat zij een nieuw merk zal lanceren voor de gecombineerde bedrijven. Dit zal tevens inhouden dat zij haar naam zal veranderen van Shanks Group plc in Renewi plc.

Waste-to-product

Renewi is een toonaangevend waste-to-product bedrijf dat ideaal gepositioneerd is om bij te dragen aan de oplossing voor een aantal van de belangrijkste uitdagingen voor de samenleving vandaag de dag, zoals het reduceren van afval, het tegengaan van vervuiling en onnodig gebruik van schaarse grondstoffen. Onze gecombineerde capaciteit op het gebied van recycling zal bijdragen aan het behoud van het milieu door afval om te zetten in waardevolle nieuwe producten en grondstoffen. De circulaire economie is erop gericht om afval en verspilling te voorkomen, geheel in lijn met de visie van Renewi: Afval bestaat niet.

De nieuwe naam, Renewi, weerspiegelt het erfgoed van de twee ondernemingen, hun complementaire activiteiten en deskundigheid en hun gecombineerde positie in het hart van de circulaire economie. De naam onderschrijft bovendien dat innovatie om nieuwe producten en hoogwaardige grondstoffen te ontwikkelen, een belangrijk onderdeel is van Renewi’s toekomst.

Na een uitgebreide planning, die aan de afronding van de fusie vooraf is gegaan, is er een nieuw senior managementteam geïnstalleerd dat ervoor zal zorgen dat de integratie van de twee ondernemingen naadloos en voorspoedig verloopt. Bekijk hier wie deel uitmaken van de nieuwe Executive Committee.

Peter Dilnot, CEO van Renewi

 

Peter Dilnot, CEO van Renewi:
“Renewi brengt Shanks en Van Gansewinkel bij elkaar om een nieuwe, internationale “waste-to-product”-leider te worden. Door gebruikte materialen een nieuw leven te geven, helpen we de wereld te beschermen tegen vervuiling, sparen we schaarse natuurlijke bronnen en stellen we klanten in staat om hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Met onze internationale expertise bieden we onze klanten een zeer breed productaanbod, gecombineerd met lokale dienstverlening en aandacht.”

 

De circulaire economie is iets waar we ons met grote passie voor inzetten en wat als grondbeginsel verankerd is in de visie van Renewi , “Afval bestaat niet”.

Met ongeveer 8.000 medewerkers verspreid over 9 landen in Europa en Noord-Amerika heeft Renewi een uitgebreide deskundigheid en zeer breed scala aan producten en diensten op het gebied van afval management in huis. Renewi richt zich op samenwerking met producenten om te komen tot innovatieve methoden om reststromen te hergebruiken en zet zich in ten dienste van haar klanten, medewerkers en de samenleving. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met Philips om op basis van het principe van een gesloten kringloop een stofzuiger te produceren die voor 30% is gemaakt van gerecycled plastic afkomstig van afgedankte stofzuigers. Ook werken we samen met Miele voor het terugleveren van gietijzer voor wasmachines. Daarnaast produceren we stenen uit de bodemas afkomstig van afvalverbrandingsinstallaties en maken we verpakkingsmateriaal van reststromen uit de agro-food sector

Peter Dilnot vervolgde:
“Wij kijken op een andere manier naar afval, wij zien kansen. Wanneer we afval ophalen, geven we het een nieuw leven. Zo transformeren wij een breed scala aan gebruikte materialen in waardevolle producten voor onze klanten zoals gerecycled papier, metaal, plastic en glas, schoon water, houtsnippers en compost, energie en brandstof en andere producten.”

Elk jaar zal Renewi:

  • ongeveer 1,2 miljoen ton glas per jaar recyclen. Dat wil zeggen 4,7 miljard glazen flessen, of negen flessen per persoon in de Europese Unie.
  • ongeveer 552.000 ton papier en karton recyclen, wat gelijk staat aan bijna 2 miljard kranten.
  • ongeveer 1,8 miljoen ton sloop- en puinafval recyclen; voldoende om meer dan 15.000 huizen te bouwen.
  • de uitstoot van 2,88 miljoen ton CO2 terugwinnen – dat is bijna de totale CO2-uitstoot van alle huishoudens in Amsterdam.
  • grondstoffen terugwinnen en energie recupereren uit bijna 90% van al het afval dat we ontvangen, waarbij we per jaar ongeveer 14 miljoen ton afval in waardevolle producten of energie omzetten.
  • ongeveer 900 miljoen liter water per jaar behandelen, een cruciale activiteit om potentiële verontreiniging tegen te gaan.

De activiteiten van Renewi zijn verspreid over vijf divisies:

Netherlands Commercial – Inzamelen, sorteren, behandelen en recyclen van bedrijfs- en huishoudelijk afval in Nederland
Belgium Commercial – Inzamelen, sorteren, behandelen en recyclen van bedrijfs- en huishoudelijk afval in België
Hazardous Waste – Behandeling van grond, water en verpakt chemisch afval op onze ATM-locatie en specialistische industriële reiniging in Nederland
Monostreams – Bewerking en recycling van diverse afvalstromen voor specifieke eindmarkten zoals glas, elektronische apparaten, organische stoffen en mineralen in Europa
Municipal – Uitvoering van langlopende afvalbeheercontracten met gemeentelijke overheden in het Verenigd Koninkrijk en Canada.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics