Semiconductor manufacturing equipment groeit in 2020 naar 60,8 en in 2021 naar 66,8 miljard dollar

0

Global semiconductor manufacturing equipment daalt met 10,5 procent naar $57.6 miljard in 2019 van de historische piek van vorig jaar van $64.4 miljard maar zal in 2020 herstellen en zal in 2021 opnieuw naar een nieuw record groeien.

Uitgebracht bij SEMICON Japan 2019, toont de prognose dat de verkoop van apparatuur een stijging van 5,5 procent tot 60,8 miljard dollar in 2020 en een verdere uitbreiding in 2021 laat zien, met een recordbedrag van 66,8 miljard dollar, aangezien toonaangevende fabrikanten van apparatuur investeren in apparatuur van minder dan 10 nm, in het bijzonder voor foundry en logic.

De SEMI eindejaarsprognose toont de verkoop van wafer fab equipment- bestaande uit wafer processing, fab facility en masker/reticle-apparatuur – dat in 2019 met 9 procent is gedaald tot 49,9 miljard dollar. Het segment van de assemblage- en verpakkingsapparatuur ligt op schema om in 2019 met 26,1 procent te dalen tot 2,9 miljard dollar, terwijl de testapparatuur voor halfgeleiders dit jaar naar verwachting met 14,0 procent zal dalen tot 4,8 miljard dollar.

Taiwan zal Korea onttronen als de grootste markt voor apparatuur en zal de wereld leiden met 53,3 procent groei dit jaar, gevolgd door Noord-Amerika met een 33,6 procent uptick. China zal de tweede plaats voor het tweede achtereenvolgende jaar behouden, en Korea zal dalen tot de derde plaats na throttling back capital expenditures. Alle regio’s, behalve Taiwan en Noord-Amerika, zullen dit jaar krimpen.

SEMI verwacht dat het herstel van de equipment in 2020 zal groeien door advanced logic en foundry, nieuwe projecten in China en, in mindere mate, het geheugen. In Europa zal de verkoop van apparatuur een stijging van 45,9 procent tot 3,3 miljard dollar te zien geven. Taiwan zal volgend jaar naar verwachting de topmarkt voor apparatuur blijven, met een omzet van 15,4 miljard dollar, met China op de tweede plaats met 14,9 miljard dollar en Korea op de derde plaats met 10,3 miljard dollar. Meer opwaarts is waarschijnlijk als de macro-economie verbetert en de handelsspanningen in 2020 afnemen.

In 2021 wordt verwacht dat alle sectoren zullen groeien en dat het herstel van de wafer fab equipment in 2021 op volle toeren zal draaien. China zal naar verwachting naar de toppositie stijgen met een omzet van meer dan 16 miljard dollar aan apparatuur, gevolgd door Korea en Taiwan.

De Year-End Total Equipment Forecast is gebaseerd op SEMI’s door de industrie erkende World Fab Forecast database en input van fabrikanten van apparatuur. De totale uitrusting omvat de wafer processing, fab facilities, mask/reticle, totale test en assemblage- en verpakkingsapparatuur.

Het Equipment Market Data Subscription (EMDS) van SEMI biedt uitgebreide marktgegevens voor de wereldwijde markt van halfgeleiderapparatuur. Een abonnement omvat drie rapporten:
– Maandelijks SEMI Billings Report, een perspectief op de trends in de markt voor apparatuurmarkt
– Maandelijkse Statistieken van de Markt van het Materiaal van de Halfgeleider (SEMS), een gedetailleerd rapport van de boekingen en de factureringen van het halfgeleidermateriaal voor zeven regio’s en meer dan 22 marktsegmenten wereldwijd.
– SEMI Mid-Year Forecast, een marktvooruitzichten voor halfgeleiderapparatuur

Semi: voor meer informatie

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics