SEMI Reports: Global Fab Equipment Spending Recovery verwacht begin 2024

0

De wereldwijde uitgaven voor Fab Equipment voor front-end faciliteiten in 2023 zullen naar verwachting met 15% jaar-op-jaar (YoY) dalen tot US $ 84 miljard van een recordhoogte van US $ 99,5 miljard in 2022 voordat ze 15% YoY opveren tot US $ 97 miljard in 2024, kondigde SEMI vandaag aan in zijn nieuwste driemaandelijkse World Fab Forecast-rapport. De afnemende vraag naar chips en de verhoogde voorraad van consumenten- en mobiele apparaten zullen bijdragen aan de daling in 2023.

Het herstel van de uitgaven voor fab-apparatuur voor fab-apparatuur volgend jaar zal deels worden aangedreven door het einde van de correctie van de halfgeleidervoorraad in 2023 en de toenemende vraag naar halfgeleiders in de high-performance computing (HPC) en geheugensegmenten.

“De daling van de investeringen in apparatuur in 2023 blijkt ondieper en het herstel in 2024 sterker dan eerder dit jaar verwacht”, aldus Ajit Manocha, president en CEO van SEMI. “De trend suggereert dat de halfgeleiderindustrie de hoek omdraait van de neergang en op weg is naar een robuuste groei, gevoed door een gezonde vraag naar chips.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics