SEMI pleit voor nauwgezette exportcontrole ter bescherming Amerikaanse semicon-industrie

0

SEMI, de industrievereniging die de wereldwijde toeleveringsketen voor het ontwerpen en produceren van elektronica bedient, kondigde vandaag aan dat zij opmerkingen heeft ingediend bij het Amerikaanse ministerie van Handel in antwoord op haar verzoek om publieke opmerkingen over risico’s in de toeleveringsketen voor halfgeleiderproductie en geavanceerde verpakking. De opmerkingen die SEMI heeft ingediend geven een overzicht van de processen, goederen en technologieën die nodig zijn voor de productie van halfgeleiders en een groot aantal beleidsaanbevelingen om de Amerikaanse toeleveringsketen van halfgeleiders en de veerkracht van de industrie te versterken.

“Onze opmerkingen tonen aan dat net zoals talloze industrieën afhankelijk zijn van halfgeleiders, halfgeleiderfabs afhankelijk zijn van een complexe, wereldwijde toeleveringsketen die de essentiële bouwstenen levert voor de productie van halfgeleiders, van silicium tot eindtest,” zei Ajit Manocha, SEMI president en CEO. “Stimulansen om de industrie te versterken moeten beschikbaar zijn voor alle schakels binnen de toeleveringsketen van halfgeleiders om potentiële knelpunten upstream van chipfabs te minimaliseren die de groei van de industrie in de Verenigde Staten zouden kunnen belemmeren.” Aldus berichtgeving van Semiconductor Digest.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

De aanbevelingen van SEMI in de opmerkingen omvatten:

  • Sterke federale stimuleringsmaatregelen voor productie en onderzoek en ontwikkeling voor de hele toeleveringsketen van halfgeleiders
  • Een concurrerend beleid inzake vennootschapsbelasting
  • Handelsbeleid dat markten openstelt en handelsbelemmeringen wegneemt
  • Geharmoniseerde en pragmatische milieu-, gezondheids- en veiligheidsvoorschriften
  • Een sterk beleid voor de ontwikkeling van arbeidskrachten en immigratie van hooggeschoolde werknemers
  • Nauwgezet en multilateraal exportcontrolebeleid

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.