Schréder & SixSq geselecteerd voor SynchroniCity programma

0

IoT smart city pilot voor slimme steden zal Europese steden energiebesparingen opleveren dankzij een datagestuurde oplossing.
Schréder, de grootste onafhankelijke aanbieder van buitenverlichting in de wereld, en SixSq, een aanbieder van wolk- en randoplossingen in Genève, zijn door het SynchroniCity-programma van de Europese Unie gekozen om een datagestuurde adaptieve verlichtingsoplossing te implementeren in twee grote Europese steden, Antwerpen en Porto.
Het team is een van de slechts 16 pilots, geselecteerd uit 131 groepen die op de oproep hebben gereageerd.

Dit zes maanden durende project zal gebruik maken van real-time verkeersgegevens om diensten met toegevoegde waarde te leveren op het gebied van adaptieve verlichting, mobiliteit en openbare veiligheid. De oplossing, VolumLight® genaamd, werd ontwikkeld door Schréder in samenwerking met SixSq en maakt deel uit van het NuvlaCity IoT-platform van SixSq.

VolumLight® biedt een lokaal en autonoom systeem dat een energiebesparing van meer dan 30% oplevert.
Deze innovatie zorgt voor een op basis van het verkeersvolume geregelde straatverlichting die de veiligheid verhoogt en de lichtuitstoot vermindert en tegelijkertijd de stad voorziet van relevante verkeersgegevens voor verdere mobiliteitsanalyse en -planning.

VolumLight® is het bewijs dat de bestaande infrastructuur gedigitaliseerd kan worden om sociale en ecologische voordelen te bieden. SynchroniCity daagt de deelnemers uit om oplossingen te vinden voor lokale problemen, zodat steden en partners kunnen samenwerken en hun ervaringen kunnen delen.

Nicolas Keutgen, CIO Schréder

De intelligente lichtoplossing wordt geïmplementeerd in de steden Antwerpen en Porto. VolumLight® zal worden geïnstalleerd op geselecteerde weggedeelten in beide steden. Het mooie van het systeem is dat het gebruik maakt van de bestaande verlichtingsinfrastructuur en perfect integreert met de bestaande slimme stadsstrategieën van steden.
We zijn verheugd dat we voor deze pilot geselecteerd zijn, vooral gezien de concurrentiestrijd die het systeem heeft geleverd. Het gaat om het gebruik van gegevens en het IOT om schaalbare, duurzame en zinvolle verbeteringen van het leven van de burgers en het milieu te leveren.

Marc-Elian Bégin, Ceo SixSq’s

Wat is Synchroniciteit?
SynchroniCity opent een wereldwijde IOT-markt voor steden en bedrijven. Zij ontwikkelen gedeelde digitale diensten om het leven van de burgers te verbeteren en de lokale economieën te laten groeien. Het SynchroniCity-project werd gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 732240 en past in het programma voor grootschalige proefprojecten van 104 miljoen euro.
38 partners wereldwijd – bedrijven, academische instellingen, gemeenten en NGO’s – dragen bij aan het project.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics