IFD-concept van HIGHCARE Cleanrooms: Schoon op maat

0

Zeer schone productie en verpakking van industriële producten wordt steeds meer gevraagd. Dit kan het beste in een cleanroom gebeuren, echter de stap naar het bouwen daarvan is voor veel bedrijven een grote. Vanwege de kosten, maar ook omdat men vaak onzeker is over toekomstige behoefte: is het ontwerp voor een eerste cleanroom niet te beperkt of juist te groot? Het IFD-concept van HIGHCARE Cleanrooms uit Tilburg biedt uitkomst.

IFD staat voor industrieel, flexibel en demontabel. Met dit moderne bouwsysteem van solide, voornamelijk metalen, componenten kan in korte tijd een variabel in te delen cleanroom worden gebouwd. Uitgerust met plug & play-systemen voor ledverlichting, elektra en dataleidingen. Het systeem is demontabel en leent zich voor verplaatsing, hergebruik, aanpassing en uitbreiding. De cleanroom komt als een ‘box in box’ in een productiehal te staan. Een zelf ontwikkelde luchtventilatietechniek zorgt voor het gewenste reinheidsniveau. ‘Dit alles met de hoogstmogelijke kwaliteit, op geen enkel onderdeel wordt bezuinigd’, verklaart Bas de Bruijn. ‘Met ons systeem krijgt de klant een flexibel geheel. Als de vraag groeit, kan de ruimte worden uitgebreid. Wenst men een hogere ISO-classificatie, oftewel reinheidsgraad, dan kan dat ook. Andere cleanroomleveranciers bieden die flexibiliteit niet; daar heb je een zaag nodig voor aanpassingen. Bij ons is de drempel om uit te breiden uiterst laag, dankzij het unieke klik-klak-klaarsysteem’.

Het IFD-concept van HIGHCARE Cleanrooms heeft veel weg van een bouwpakket, maar doe-het-zelf is het niet, benadrukt De Bruijn. ‘Wij verzorgen de complete technische installatie, want de klant kan niet zelf onze cleanroom in elkaar zetten, dat blijft toch een specialistische klus. Je moet kunnen aantonen dat alles minutieus op elkaar is afgesteld wat betreft zaken als luchtkwaliteit, -circulatie en lichtsterkte.’

Bas de Bruijn timmert met z’n IFD-concept al twintig jaar aan de weg en heeft een bloeiende onderneming opgebouwd die levert aan bedrijven in de fijnmechanica, maar ook voor massaproductie in de kunststofverwerkende en luchtvaartindustrie. Opdrachtgevers zijn onder meer DSM, VDL ETG, IPN Europe, GL Precision, Admesy, Weener Plastics en Antwerp Space. Het modulaire concept leent zich uitstekend voor export. Zo heeft HIGHCARE projecten uitgevoerd in Rusland en Bulgarije. Productie van de meeste onderdelen vindt plaats in Noord-Brabant. Op piekmomenten, bij de installatie van een groot project, werken er tot veertig mensen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics