Scheepsbouwer Royal Van Lent breidt productie uit op Kaageiland Amsterdam.

0

royal van Lent 1Royal Van Lent is sinds 1849 op Kaageiland gevestigd. De luxe schepen die hier worden gebouwd, hebben een maximale lengte van zo’n 100 meter. Het langste luxe jacht dat hier gemaakt is, was Sympony met een lengte van 101,50 meter.

Uitbreiding

Voor de uitbreiding keek het bedrijf onder andere naar Amsterdam en Rotterdam. De keuze viel op de hoofdstad vanwege de nabijheid van Schiphol. Ook de relatieve nabijheid van royal van lent 2de vestiging in Kaag speelde een rol.

De komst van de werf levert naar schatting circa 150 nieuwe banen op in de hoofdstad. Het is de bedoeling dat begin volgend jaar met de bouw gestart kan worden. Het complex, met een 28 meter hoge hal en een droogdok, moet in 2019 af zijn.De scheepsbouwer, die op de Kaag al een werf heeft, gaat vanaf 2018 luxe superjachten tot 160 meter bouwen en onderhouden in de haven van Amsterdam.
Het is voor het eerst sinds de start van het bedrijf dat de werf ook buiten Kaageiland superjachten gaat bouwen en onderhouden. Royal van Lent blijft superjachten tot 100 meter bouwen in de twee bestaande droogdokken en twee scheepshellingen op de Kaag.

royal van Lent 3 Mijlpaal

‘Iedere generatie binnen dit bedrijf kent zijn eigen mijlpalen. Ook wij zetten nu een volgende stap in onze traditie als bouwer van kwaliteitsjachten’, vertelt directeur Jan-Bart Verkuyl. ‘De schepen van de toekomst zijn langer, groter en zeer geavanceerd. Onze ambachtslieden zullen over enkele jaren ook op de werf in Amsterdam gaan werken.’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics