Samsung gaat 3 miljard investeren in OLED-productie voor TV’s

0

Hoewel OLED-panelen in vele Samsung-smartphones zijn terug te vinden, brengt Samsung op dit moment geen televisies uit met OLED-scherm. Een tijdje geleden maakte het bedrijf bekend voorlopig even te stoppen met OLED, al verscheen onlangs het bericht dat het Koreaanse bedrijf in 2017 weer met de productie wil beginnen. Volgens de laatste berichten gaat Samsung nabij de 3,3 miljard dollar investeren in fabrieken.

Volgens data van Korea Display Industry Association is Samsung bezig met de aankoop van machines die de 8e generatie OLED-panelen kunnen fabriceren. In september zouden de eerste panelen gemaakt kunnen worden, waarna een launch in 2017 aannemelijk lijkt.

Samsung stopte in 2014 met de ontwikkeling van OLED-panelen, omdat de kosten nog te hoog zouden zijn. Waarschijnlijk verwacht het bedrijf dat de kosten ver genoeg zijn gedaald om het opnieuw te proberen. OLED-panelen onderscheiden zich van de concurrentie doordat pixels volledig uit te schakelen zijn, wat voor een diepere zwartwaarde kan zorgen, met een (veel) hoger contrast tot gevolg.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics