Samenwerking Copal Handling Systems en Vollers Holland BV

0

Het mobiele containerlossysteem van Copal Handling Systems wordt door Vollers Amsterdam ingezet voor het semi-automatisch ontladen van jute zakken met cacaobonen uit zeecontainers.

Copal en Vollers Amsterdam hebben op 21 april j.l. een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het mobiele Copal C2 ontlaadsysteem zal worden ingezet om het lossen van jute zakken met cacaobonen uit zeecontainers te automatiseren. De zakken worden zo op ergonomische en economische wijze semi-automatisch ontladen. Fysieke belasting en risicovolle arbeid wordt voorkomen en daarmee draagt het inzetten van het Copal systeem bij aan het MVO beleid van de firma Vollers.

Frank de Vries, Operations Manager van Vollers Amsterdam en Sander van Woudenberg, directeur van Copal Handling Systems, zijn verheugd over deze nieuwe samenwerking.

Copal Handling Systems gevestigd te ’s Heerenberg ontwikkelt en produceert containerstrip- en palletiseersystemen. Met deze unieke en innovatieve systemen is het mogelijk om zeecontainers en trailers zonder enige fysieke belasting volautomatisch te lossen. De lading wordt daarbij desgewenst direct gepalletiseerd of getransporteerd voor opslag, waarbij de Copal-systemen gekoppeld kunnen worden aan ieder Warehouse Management Systeem.

Alle Copal-systemen zijn gepatenteerd en CE gecertificeerd en dragen bij aan de duurzaamheid en het MVO-beleid van bedrijven.

De Vollers-groep behoort tot de meest ervaren experts in logistiek voor cacao, reeds decennialang een van de belangrijkste commodities voor deze firma. Naast transport en opslag worden value-added services aangeboden zoals het reinigen en mengen van cacaobonen. Zowel cacaohandelaren als industriele verwerkende producenten van cacaomassa, -poeder, -boter en chocolade maken gebruik van hun service. Vollers biedt tevens diensten aan voor andere commodities zoals koffie, thee en noten.

Amsterdam geldt als de grootste cacaohaven ter wereld. Alle faciliteiten, van overslag- tot productiefaciliteiten, zijn in de regio beschikbaar. Grote spelers in de cacao-industrie hebben zich in het Amsterdamse havengebied gevestigd. De inzet van het innovatieve Copal mobiele ontlaadsysteem bij verlader Vollers is dan ook voor beide partijen van grote waarde.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics