Robert Bosch ruitenwisserfabriek transformeert naar industrie 4.0.

0

Minister-president van de Vlaamse regering Geert Bourgeois bezocht vandaag de ruitenwisserfabriek Robert Bosch Produktie N.V. in Tienen. De minister-president maakte er kennis met een modern productiebedrijf dat de voorbije jaren heeft geïnvesteerd in de transformatie naar een moderne fabriek waar nieuwe productielijnen en innovatieve IT-applicaties de medewerkers ondersteunen.

  • Robert Bosch Produktie investeert in Industrie 4.0
  • Blijvende aandacht voor innovatie en ontwikkeling nieuwe wisserproducten
  • Tienen blijft belangrijke vestiging binnen Bosch Wiper Systems

Minister-president van de Vlaamse regering Geert Bourgeois

Geert Bourgeois: “Dat dit mooie productiebedrijf investeert in Industrie 4.0, is een blijk van vertrouwen in de toekomst, een blijk van vertrouwen in de economische groei. Innovatie is hierbij het sleutelwoord om als bedrijf te kunnen groeien en bloeien. Zowel in processen als in producten. En dat is precies wat Robert Bosch hier in Tienen realiseert.”

In 1974 startte de productie bij Robert Bosch in Tienen. De fabriek produceert wisarmen en –bladen, zowel voor originele uitrusting als voor aftermarket. Er werd de voorbije jaren fors geïnvesteerd in ultramoderne productielijnen voor de nieuwe generatie wisbladen en de overstap naar Industrie 4.0. “Robert Bosch Produktie N.V. wil op die manier zijn marktpositie in de automobielindustrie bestendigen. We moeten blijven nadenken over andere producten op basis van onze expertise in lak en rubber en meer digitale toepassingen naar onze productielijnen brengen. IT-applicaties kunnen onze medewerkers steunen en hun werk gemakkelijker maken,” zegt Thomas Barrho, Plant Manager bij Robert Bosch Produktie N.V.

Thomas Barrho, Plant Manager bij Robert Bosch Produktie N.V..

Naast de productieafdeling heeft Robert Bosch Produktie N.V. een eigen afdeling voor het extruderen van rubber en ondersteunt het als ‘lead plant’ productievestigingen in Azië, Oost-Europa en Zuid-Amerika. Tienen huisvest ook het Bosch Competence Center voor onderzoek en ontwikkeling van innovatieve ruitenwissertechnologieën.

In Tienen werken ongeveer 1.100 medewerkers .

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics