RUBIX neemt transportbandenspecialist Noten over

0

Noten, gespecialiseerd in transportbanden en transportsystemen, met vestigingen in Belfeld, Breda en Lochem heeft bekend gemaakt dat de onderneming onderdeel wordt van RUBIX, tot voor kort in de markt onder de naam BT Brammer. Noten is overgenomen van Noordertoren Participaties.

Noten, opgericht in 1925, levert en confectioneert transportbanden, die voldoen aan alle specifieke eisen in de industrie, verzorgt inspecties en levert onderhoud met preventieve oplossingen.
Door de samenvoeging met Rotrans en Klabbers TS ontstaat een versterkte Benelux Belting Business Unit onder leiding van Bertil Breijnaerts en Rob Kleine Schaars.
De Belting Technische Competence Centers en haar vestigingen zullen de focus leggen op Duurzame-, Uptime-, Optimale Reparatie- en Transport Oplossingen op maat voor de industrie.

Bertil Breijnaerts, directeur van  Noten: ‘Vanuit onze kernwaarden ‘productie verhogen – kosten verlagen – veiligheid als toegevoegde waarde’ zien wij een naadloze aansluiting met de competence centers en de uptime filosofie van RUBIX. De overname betekent voor de RUBIX business unit Belting Rotrans en Klabbers TS een versterking van de landelijke dekking en van de expertise op het gebied van kunststof- & rubberbanden en onderhoud & service. Vanuit de gezamenlijke RUBIX en Belting service punten gaan wij als kenniscentrum actief ondersteuning bieden aan industrieën actief in voeding & dranken, zand & grind, farma, verpakking, chemische, metaal, recycling, logistieke distributie centra etc.’ Hans van den Brande en Patrick Witte namens Noordertoren Participaties: ‘Wij hebben samen met het management  van Noten de afgelopen jaren de organisatie professioneler gemaakt, gericht op marktbewerking en een sterke service oriëntatie. De nieuwe Specialist in Transport oplossingen Noten, Rotrans Belting en Klabbers TS zal verder uitgebouwd kunnen worden binnen het RUBIX industrie gerichte netwerk, een mooie stap vooruit voor de ondernemingen.’

Meino Noordenbos Directeur RUBIX Benelux: ‘Wij bouwen onze Mechanische MRO activiteiten verder uit met het leveren van Precisie- en Rubber Transportbanden. Vooral ons Benelux monteurs- team kan en zal Belting taken voor Industrie- en onderhouds klanten op maat en op reparatie verrichten. Noten haar medewerkers, management en marktbewerking werken volledig complementair aan Rotrans Klabbers. Juist Rubber Belting, meer toepassings kennis en Engineering versterkt ons. Het nieuwe RUBIX concern wil in dit vak als internationaal leidende Europese distributeur verder groeien. Het specialisme past bij het aanbod van Mechanische MRO.’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics