Rubix Benelux neemt filtratiespecialist EFC over

0

Rubix Benelux neemt alle aandelen over van EFC Filtration in Alkmaar, een distributeur van filtratie oplossingen, complete filtersystemen en industriële afsluiters. Na ruim 20 jaar heeft Leo den Brok, eigenaar en oprichter van EFC Filtration, besloten de aandelen over te dragen om de onderneming naar een nieuwe fase te begeleiden. Voor Rubix betekent de overname een significante uitbreiding van haar filtratie activiteiten en een expansie van haar Flow portfolio.

EFC Filtration zal het nieuwe Competence Center voor Filtratie worden binnen Rubix Benelux. Alle medewerkers blijven in dienst en de locatie in Alkmaar wordt gehandhaafd. Met deze overname heeft Leo den Brok de continuïteit van EFC Filtration geborgd en worden nieuwe kansen gerealiseerd. “Door onderdeel uit te maken van het Rubix netwerk kan EFC Filtration haar kennis en kunde van filtratie verder verspreiden. Daarnaast biedt het toegang tot een professionele ondersteuning op het gebied van HR, Finance en IT waarbij ik zelf de komende jaren meer tijd krijg om mij te richten op de juiste productoplossingen voor onze gezamenlijke eindklanten.”

Paul van der Rest is, als CEO van Rubix Benelux, ervan overtuigd dat de samenvoeging van beide bedrijven veel kansen gaat bieden. “Leo heeft de afgelopen jaren met zijn team een indrukwekkend klantenportfolio opgebouwd en met de kennis en het productportfolio van EFC Filtration creëren wij met deze overname een sterk Competence Center in Filtratie voor onze klanten. De filosofie van EFC Filtration, het zijn van een totaalleverancier met een merkonafhankelijk kwalitatief hoogstaand aanbod en als doel de klant te ontzorgen en haar kosten te verlagen, sluit naadloos aan met de visie van Rubix. Beide bedrijven vullen elkaar aan qua competenties en marktkennis en zodoende verwachten wij dat EFC Filtration en Rubix elkaar verdere groeikansen gaan bieden.”

EFC Filtration is specialist op gebied van lucht- gas- en vloeistoffiltratie en milieutechniek voor industriële eindgebruikers. Met een team van circa 15 medewerkers adviseert, levert, installeert en onderhoudt EFC een breed assortiment industriële filtratieproducten: van eenvoudige filterelementen tot complete filterinstallaties. EFC Filtration levert haar producten vanuit een modern eigen bedrijfspand in Alkmaar met een grote beschikbaarheid aan producten, een eigen engineeringsafdeling en een 24/7 onderhoudsdienst.
Voor meer informatie:

Rubix is Europa’s grootste leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten en -services. Rubix is ontstaan uit de fusie van IPH en Brammer in 2017, na overname van Brammer door Advent International. Vanuit meer dan 650 locaties in 23 landen, helpen 8.000 werknemers een topassortiment aan industriële producten en services te identificeren, installeren en te leveren aan meer dan 220.000 klanten. Het bedrijf had een gezamenlijke omzet van € 2,4 miljard in 2018 en is Europees nummer één distributeur van lagers, transmissies en automatisering, hydrauliek, machines, montage, pneumatiek, verspaning, gereedschappen en veiligheidsartikelen. Voor meer informatie:

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics