Royal IHC verkrijgt order van DEME voor een sleephopperzuiger

0

Royal IHC heeft onlangs de opdracht voor het ontwerp, de bouw en de levering van een multifunctioneel baggerschip van het Belgische DEME gekregen. De 15.000 m

De BONNY RIVER zal het eerste schip zijn in DEME’s vloot met een gesloten recirculatie systeem. Dit minimaliseert de vertroebeling van het zeewater dat gegenereerd wordt door het overvloeiwater en maakt het mogelijk dat het schip ook in ecologisch kwetsbare gebieden kan baggeren.

De hydrodynamische romp en de dual-fuel motoren (diesel en LNG) zorgen voor verdere optimalisering van het brandstofverbruik en voor een minimale CO2-voetafdruk. Vanwege zijn beperkte laaddiepte is de IHC sleephopperzuiger-IHCBONNY RIVER ook geschikt voor operaties in ondiep water.

De TSHD krijgt een “Green Passport’ en een ‘Clean Design’-classificatie, een certificering voor eigenaars en reders die bewust kiezen voor een milieuvriendelijke bouw en gebruik van hun schepen.

De BONNY RIVER – vernoemd naar de rivier in Nigeria – is, naast de MINERVA en de SCHELDT RIVER, de derde TSHD die DEME door IHC laat bouwen.

ihc bram“We zijn er erg trots op dat DEME sinds 1992 al hun sleephopperzuigers heeft besteld bij IHC,” zegt Royal IHC CEO Bram Roelse. “Deze laatste bestelling bewijst dat onze turnkey leveringen uiterst concurrerend zijn op de internationale markt.”

IHC verzorgt de turnkey levering van het gehele schip, inclusief de bagger-, elektrische- en hydraulische installaties en het automatiseringssysteem. De bouw van de BONNY RIVER vindt onder toezicht van IHC plaats in Guangdong, China.

Royal IHC: innovatieve oplossingen voor de maritieme industrie

In een voortdurend veranderend politiek en economisch landschap, stelt Royal IHC haar klanten in staat om complexe maritieme projecten te realiseren. Van zeeoppervlak tot 2/2

oceaanbodem onder de meest uitdagende omstandigheden. Wij zijn een betrouwbare leverancier van innovatieve en efficiënte apparatuur, schepen en services voor de offshore-, bagger- en natte mijnbouwmarkten.

Door onze rijke scheepsbouwhistorie, die teruggaat tot in de 17e eeuw, hebben we diepgaande kennis en expertise op het gebied van engineering en productie van high-performance geïntegreerde schepen en apparatuur en het verlenen van duurzame services. Vanuit onze basis in Nederland en met zo’n 3.000 medewerkers wereldwijd garanderen wij lokale aanwezigheid en service op elk continent.

Baggerbedrijven, olie- en gasconcerns, offshore contractors, mijnbouwhuizen en overheden over de hele wereld profiteren van de kwalitatief hoogwaardige oplossingen en services van IHC. Met onze continue inzet op technologische innovatie, waarbij duurzaamheid en veiligheid een belangrijke rol spelen, streven we ernaar om voortdurend te voldoen aan de specifieke behoeften van iedere klant.

Royal IHC. The technology innovator.

Over DEME

De Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep DEME is een internationale marktleider voor complexe waterbouwwerken.

Gedreven door een aantal wereldwijde uitdagingen (stijgende zeespiegel – schaarste van natuurlijke grondstoffen – toenemende energievraag – terugdringing van CO2-uitstoot – verontreiniging van onze waterlopen en bodems) is DEME van een louter bagger- en landwinningsbedrijf uitgegroeid tot een multidisciplinaire en innovatieve waterbouw- en milieugroep die wereldwijd actief is.

Voortbouwend op 170 jaar ervaring en knowhow is DEME intussen organisch gegroeid in een reeks aanverwante sectoren, zoals de financiering van waterbouw- en milieuprojecten, het uitvoeren van complexe waterbouwprojecten in EPC-verband, inclusief civiele werken, de ontwikkeling en bouw van hernieuwbare energieprojecten, de dienstverlening aan de olie-, gas-en energiesector, het saneren en recycleren van vervuilde grond en slib, het winnen van marine grondstoffen (granulaten en mineralen) enz…

Dankzij een geïntegreerde bedrijfsstructuur profileert DEME zich sterk als een ‘global solutions provider’ die klanten totaaloplossingen aanbiedt. DEME beschikt over de meest moderne, hoogtechnologische en veelzijdige vloot.

DEME is in België uitgeroepen tot ‘Onderneming van het Jaar 2015’ en telt wereldwijd 4600 medewerkers. In 2014 realiseerde de Groep een omzet van 2,6 miljard euro.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics