Roosen neemt Smits&AST over en groeit snel door

0

Roosen Industries heeft Smits machienfabriek en dochter A.S.T. in Valkenswaard overgenomen. Dit is een  staalgroep met een omzet van 8,5 miljoen euro en 60 werknemers. gandertSmits&AST is onder meer bekend om zijn schokdempers voor racewagens.

‘Dit is de grootste overname uit onze geschiedenis’, zegt CEO Gandert Roosen, zoon van stichter Harry Roosen, tegen de Gazet van Antwerpen. ‘We tellen nu in totaal driehonderd werknemers, onder wie zeventig in Arendonk. Deze overname levert ons veel op: meer machines, meer klanten, meer vakkennis en meer personeel. Omdat we nu een nog breder gamma van precisielaswerk kunnen aanbieden en zo ook nieuwe klanten kunnen aantrekken, hebben we ook hier in Arendonk extra arbeidskrachten nodig. Voor het einde van het jaar willen we daarom nog tien nieuwe vakmensen in dienst nemen in Arendonk, van technisch geschoolde arbeiders tot ingenieurs.’

Metaalbewerkingsbedrijf Roosen Industries zag zijn omzet en personeel de voorbije tien jaar maar liefst verdrievoudigen. Het bedrijf van de familie Roosen, met hoofdzetel in industriepark Hoge Mauw in het Belgische Arendonk, is intussen een gerenommeerde speler in de internationale metaalsector geworden, met vestigingen in België, Nederland en India.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics