Rolan Robotics timmert stevig aan de toekomst

0

De aandeelhouders van Rolan Robotics, bestaande uit de huidige DGA en oprichter Hans Stam en 2 senior managers, de meerderheid van de aandelen verkocht aan Ox.

Over de deal

Ox. heeft in Rolan Robotics een belang genomen met als doel de onderneming te ondersteunen en te begeleiden bij het realiseren van haar groeiambities, door o.a. capaciteit en competenties uit te breiden bij het ontwikkelen en leveren van best-in-class robotsystemen. Met deze voor Rolan Robotics belangrijke stap voorwaarts kan de verdere groei vorm krijgen, met behoud van de kwaliteit en de bijbehorende dienstverlening die klanten gewend zijn.

Over Rolan Robotics

Rolan Robotics (gevestigd in Zwaag NH) is al meer dan 15 jaar toonaangevend op het gebied van las- en generieke handlingrobots in de markt voor industriële automatisering. Klanten van Rolan Robotics zijn actief in diverse sectoren zoals o.a. de metaalverwerkende industrie en de food- en agri-sector. De onderneming realiseert een omzet van ongeveer 7 miljoen euro en telt 35 medewerkers.

Rolan Robotics laat haar klanten beter presteren door inzet van industriële robotsystemen, daardoor de productie te verbeteren op efficiëntie, ergonomie, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Dat doet ze door het verkopen, ontwikkelen en leveren van maatwerkoplossingen en aanverwante aftersales dienstverlening.

”De betrokkenheid van Ox. is gericht op het faciliteren van verdere groei van Rolan Robotics, met behoudt van hetgeen er in de afgelopen 15 jaar is opgebouwd, vandaar dat ik ook graag betrokken blijf in de volgende fase van ontwikkeling van ons bedrijf”; aldus Hans Stam, DGA Rolan Robotics.

Over Ox.

Ox. is een investeringsmaatschappij die zich richt op het investeren in ondernemingen waarmee het nauw betrokken kan zijn als investeerder. Deze betrokkenheid vertaalt zich in actief ondernemerschap in haar rol als aandeelhouder, met de nadruk op operationele, financiële en strategische begeleiding van de onderneming, welke tot waardecreatie leidt. Een sterke marktpositie, groei- en / of verbeterpotentieel zijn belangrijke investeringscriteria.

”We zien in Rolan Robotics een onderneming met veel potentieel in de aantrekkelijke markt van industriële robotsystemen. Het bedrijf heeft op eigen kracht reeds 2 keer een nominatie FD Gazelle Award (2008 & 2017) in de wacht gesleept, en het is onze ambitie de onderneming verder te professionaliseren en uit te bouwen, zodat er in de toekomst wellicht nog meer in het verschiet liggen. Uiteraard met behoud van hetgeen waar we goed in zijn, het verkopen, ontwikkelen, implementeren en onderhouden van robotsystemen”; Aldus Dirk Jan Renee, partner bij Ox..

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics